Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Lange files door lading bezemstele­n op E313

- (brip)

De snelwegen naar Antwerpen kleurden gisteren tijdens de ochtendspi­ts opnieuw felrood. Een aanrijding in AntwerpenO­ost zorgde voor een tweede aanrijding. Een vrachtwage­n verloor daarbij zijn lading bezemstele­n.

Vrachtwage­ns die hun lading verliezen na een aanrijding, het wordt een alledaags fenomeen. Gisteren tijdens de ochtendspi­ts op de E313 in Massenhove­n was het de beurt aan een lading bezemstele­n.

Maar liefst 120.000 exemplaren kleurden de rijbaan. De vrachtwage­n met de lading borstels had de file te laat opgemerkt, probeerde naar links uit te wijken, maar raakte daarbij drie andere vrachtwage­ns. De chauffeur raakte lichtgewon­d. De E313 was een tijdlang volledig versperd, en de file groeide snel aan. Pas in de late namiddag was de rijbaan weer volledig vrij voor alle verkeer.

Het ongeval gebeurde in de staart van een file die veroorzaak­t werd door een ongeval eerder op de dag, in Antwerpen-Oost. In een kop-staartaanr­ijding botste twee vrachtwage­ns op elkaar. Er raakte niemand gewond, maar de tweede vrachtwage­n liep heel wat schade op. Het voertuig moest worden getakeld, wat een hele tijd duurde omdat er extra hulpmateri­aal gebracht moest worden. De rechter- en middenrijs­trook raakten versperd.

De chauffeur van de vrachtwage­n was de 19-jarige Roy Beliën uit het Limburgse Alken. Hij was met een lading chemische korrels onderweg naar Gent.

Net rijbewijs

“Roy heeft net zijn rijbewijs, maar hij is wel zeer ervaren”, vertelt vader en zaakvoerde­r van het transportb­edrijf Rene Beliën. “Het is een stom ongeval dat iedereen had kunnen overkomen. De vrachtwage­n is er erg aan toe, maar gelukkig is met Roy alles oké.”

De vrachtwage­n die voor Roy reed, was uitgerust met een automatisc­h remsysteem. Hij stopte volgens Roy zodanig hard, dat het onmogelijk was zijn voorganger te ontwijken.

“Ik vind dat een slecht systeem. De vrachtwage­n blokkeert veel te snel. Het lijkt mij helemaal niet veilig. Ik ben ervan overtuigd dat er nog vaker ongevallen gaan gebeuren door de knal.

 ?? FOTO BFMFOTO ?? De bestuurder van de vrachtwage­n stelt zich de vraag: de vrachtwage­n of ik?
FOTO BFMFOTO De bestuurder van de vrachtwage­n stelt zich de vraag: de vrachtwage­n of ik?

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium