Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Terugvalle­n opervaring? Die heb ik niet”

- TOM DE LEUR

De uitreiking van de MIA’s krijgt dit jaar een dosis Sorry voor Alles en MNM: Adriaan Van den Hoof (45) presenteer­t de liveshow op Eén samen met Julie Van den Ste en (25). Zij is nu al bloednerve­us. “Als er iets misloopt, moet je kunnen terugvalle­n op je ervaring. Probleem: die heb ik niet.” Op dinsdag 30 januari worden de Music Industry Awards of MIA’s voor de elfde keer uitgereikt in Paleis 12 in Brussel. De show op Eén krijgt een onuitgegev­en presentati­eduo: na Bart Pee- ters vorig jaar, Tom Lenaerts in 2016 en Peter Van de Veire in 2015 is het de beurt aan Adriaan Van den Hoof en Julie Van den Steen, die mee De Grote Peter Van de Veire Ochtendsho­w op MNM presenteer­t. Van den Steen was vorig jaar al aan de zijde van Peter Van de Veire te zien in de slotshow Iedereen tegen Kanker, maar beseft dat de uitreiking van de MIA’s niet te vergelijke­n is: “Ik denk dat ik héél veel tips ga vragen aan Peter en Adriaan. We gaan ook stevig repeteren, maar live kan er altijd iets mislopen.”

“Als dat gebeurt, moet een mens terugvalle­n op zijn ervaring. Probleem is dat ik die niet echt heb, toch niet als het gaat over dit soort shows. Ik ben dus wel een beetje bang voor al die ogen die op mij gericht zijn, maar ik heb nog iets meer dan twee weken om die angst uit mijn hoofd te krijgen.”

Op hotel

Het aanbod om het grootste muzikale feest van het jaar te presentere­n, wou Van den Steen niet laten schieten: “Omdat muziek mijn werk is en ook een beetje mijn leven. De genomineer­den zijn niet stuk voor stuk artiesten die we op MNM draaien, maar ik ben wel blij dat er nu ook een categorie ‘urban’ is. Die muziek leeft heel hard bij jongeren, net als hiphop. Ik heb een nichtje van 16 en een neefje van 14, die zijn daar echt fel mee bezig. Het is fijn dat de Antwerps rapster Coely vier keer genomineer­d is, ook in die urban-categorie.”

Vorig jaar was Van den Steen op de MIA’s voor haar radiozende­r MNM. Maar het feestje na de show liet ze aan zich voorbijgaa­n. “Omdat ik de volgende morgen vroeg uit bed moest voor onze radio-uitzending. Ik hoor van alle kanten dat er altijd leuke dingen gebeuren op die MIAfeestje­s, maar ik weet niet of ik dit jaar ga blijven. Ik blijf sowieso in een hotel in Brussel slapen in plaats van terug naar Gent te rijden. Maar ik wil de ochtend na de show wel een deftige radiouitze­nding kunnen maken. Er komt een aantal genomineer­den en winnaars langs die misschien rechtstree­ks van het feestje naar de uitzending gaan, maar iets zegt me dat ík me dat niet kan veroorlove­n (lacht).”

Broek of feestelijk­e jurk?

Wat Van den Steen op 30 januari gaat aantrekken, is nog niet beslist. “Ik ben daar heel hard mee bezig. Zo’n beslissing verloopt bij mij in fases. Eerst hak ik de knoop door of ik heel feestelijk met een jurk ga, of een statement maak met een broek. Dan volgt de rest. De keuzestres­s is overweldig­end. Ik denk dat ik

even nerveus zal zijn als voor Iedereen tegen Kanker. Gelukkig kan ik op Adriaan Van den Hoof rekenen.”

Van den Hoof zegt dat Julie Van den Steen tijdens de show zo veel op hem mag steunen als ze wil. “Ik denk dat we ongeveer even groot zijn, dat zal wel lukken. Ik weet dat Julie zenuwachti­g is, maar ze mag niet vergeten dat die show van de MIA’s zo straf is dat het overige vuurwerk vooral van de artiesten moet komen en de mensen die de beeldjes uitreiken. Er worden geen Oscars uitgedeeld waarbij de presentato­ren om de drie minuten een mop moeten lanceren. Zo probeer ik mezelf toch gerust te stellen (lacht).”

 ?? FOTO'S FRANK ABBELOOS,
VRT, PHOTO NEWS ?? Julie Van den Steen gaat samen met Adriaan Van den Hoof (kleine foto) de MIA’s presentere­n. “Ik denk dat ik even nerveus zal zijn als voor Iedereen tegen Kanker.”
FOTO'S FRANK ABBELOOS, VRT, PHOTO NEWS Julie Van den Steen gaat samen met Adriaan Van den Hoof (kleine foto) de MIA’s presentere­n. “Ik denk dat ik even nerveus zal zijn als voor Iedereen tegen Kanker.”
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium