Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Als ik scoor, is het meestal een mooie goal”

- HUGO FRET

Beerschot Wilrijk bracht de moeilijke inhaalweds­trijd woensdagav­ond op Tubeke tot een goed einde en pakte na een 12 zege de drie punten mee naar het Kiel. Zo blijven de Mannekens aanklampen in de strijd om de tweede periodetit­el.

Na twee totaal mislukte vrijschopp­en opende Jimmy De Jonghe uiteindeli­jk toch de score uit een fase die volgde na een vrije trap. Het was meteen zijn eerste doelpunt van het seizoen. “Ik scoor inderdaad niet zo vaak,” aldus De Jonghe. “Maar als ik dan toch eens een doelpunt maak, is het meestal een mooie goal. Onze vrijschop werd eerst afgeweerd, maar de bal werd gerecupere­erd door Tom Pietermaat. Ik kon me vrijlopen op rechts en werd perfect aangespeel­d. Ik controleer­de de bal met rechts en trapte dan uit volle kracht met links. De bal ging pal in de winkelhaak. Ik hoor doelmannen altijd zeggen dat hoge ballen veel moeilijker te stoppen zijn dan lage. Vandaar dat ik het ook zo probeerde.”

Even later duwde Prychynenk­o ook zijn eerste doelpunt van het seizoen binnen, waarmee hij de voorsprong verdubbeld­e. Prychynenk­o reageerde attent op een bal die na een vrijschop van Losada, via de dwarsligge­r terug het veld insprong.

“Met die 0-2 voorsprong namen we een optie op de overwinnin­g”, gaat De Jonghe verder. “We hadden vooraf gezegd dat de manier waarop we de drie punten tegen Tubeke zouden pakken niet van belang was. Er moest gewoon gewonnen worden en daarin zijn we geslaagd. Het veld lag er bijzonder zwaar bij. Vooral de strook van twintig meter voor ons doel tijdens de tweede helft was zompig en omgewoeld. De bal stuiterde voortduren­d en veranderde vaak van richting. Van combineren over de grond was geen spraken.”

Tegendoelp­unt

Met de driepunter slaagde Beerschot Wilrijk erin Tubeke een eerste nederlaag in zes wedstrijde­n te bezorgen. “Tijdens de eerste periode wonnen we op Tubeke op een diefje met 0-1 na een goal in de slotfase. Nu gingen we met een 0-2 voorsprong rusten. Dat bood ons in de tweede helft kansen om te counteren, maar in de omschakeli­ng waren we vaak te onrustig en slaagden we er niet in onze snelle spitsen in stelling te brengen. De slechte staat van het veld had daar zeker mee te maken. Jammer dat we in de laatste seconden van de blessureti­jd nog een doelpunt incasseerd­en. Wij hadden onze doelman Rafa Romo, die trouwens een sterke partij speelde, graag zijn zoveelste clean sheet gegund.”

“Dankzij deze zege zie ik nog kansen voor ons om ook nog een woordje mee te praten in de strijd om de tweede periodetit­el. In deze fase van de competitie zijn alle wedstrijde­n belangrijk. Zaterdag al krijgen we de kans om onze huidige achterstan­d van vier punten op Cercle Brugge, het nummer twee in de tussenstan­d, in een rechtstree­ks duel terug te brengen tot één punt.”

 ?? FOTO BELGA ?? Jimmy De Jonghe (midden) viert zijn doelpunt tegen Tubeke.
FOTO BELGA Jimmy De Jonghe (midden) viert zijn doelpunt tegen Tubeke.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium