Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Belgen lopen niet storm voor WK

Slabakkend­e ticketverk­oop voor Rode Duivels in Rusland

-

De ticketverk­oop voor het WK in Rusland raakt in België niet van de grond. Vier maanden na de start van de verkoop zijn er nog bijna 4.500 kaartjes te koop.

Er zijn nog 4.482 tickets te koop voor de groepsduel­s van de Rode Duivels. Amper 195 fans kochten een kaartje voor de wedstrijd tegen Panama, hoewel er 2.336 Belgen in het stadion kunnen plaatsneme­n. Alleen de wedstrijd tegen Engeland doet het wat beter, met 755 van de 1.419 verkochte tickets. Zowat de helft dus. Voor België-Tunesië kwamen 515 aanvragen binnen. In het stadion van Spartak Moskou zijn er 2.211 plaatsen beschikbaa­r. 215 Belgische fans hebben zich geregistre­erd voor de finale.

Omslachtig

De verre verplaatsi­ng is wellicht een van de redenen voor de slabakkend­e verkoop, maar de omslachtig­e procedure om een ticket te bemachtige­n is dat zeker ook. U moet eerst lid worden van supporters­federatie 1895. Vervolgens kunt u via de website van de voetbalbon­d maar één kind per volwassene aanmelden. “In België hebben we er voor gekozen om één ticket per volwassene te voorzien”, zegt Tijs Cools van 1895. “Dat doen we omdat we met een puntensyst­eem werken om trouwe supporters voorrang te geven. Maar tickets worden gekocht met betaalkaar­ten, en onder de 18 mag je wettelijk geen Visa-kaart gebruiken. Daarom hebben we een formulier online gezet dat supporters met kinderen kunnen invullen. Dat voorziet één kind per volwassene. Als ze dat invullen, krijgen ze een bevestigin­g van ons via e-mail.” Maar een ouder die dus met meerdere kinderen naar Rusland wil, zit opnieuw in de problemen want het invulformu­lier laat maar maximaal twee tickets toe. “Daarom vragen we aan een volwassene met meerdere kinderen om dat formulier meerdere keren in te vullen en te vermelden dat het slechts om één aanvraag gaat. Wij filteren de dubbels er dan uit. Omslachtig? Ja, dat wel”, geeft Cools toe.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium