Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ex-vriendin vermoord voor de ogen van hun kinderen

Beklaagde Nesib B. kan lichtere straf krijgen door chaos na arrest Grondwette­lijk Hof

-

Het Openbaar Ministerie vorderde gisteren twintig jaar cel tegen Nesib B., die twee jaar geleden de moeder van zijn kinderen met 26 messteken om het leven bracht. In eerste aanleg kreeg hij nog 24 jaar cel, maar omdat het Grondwette­lijk Hof de hervorming van assisen heeft vernietigd, is de maximumstr­af nu twintig jaar.

De feiten dateren van 30 januari 2016, in de Eethuisstr­aat in Merksem. De 35-jarige Nesib B. stak zijn grote liefde Irisleidi Tamayo Rodrigues 26 keer met een groot vleesmes in de buik, armen en rug. De gruwelijke feiten gebeurden voor de ogen van hun vijf kleine kinderen, die in paniek naar de hulpdienst­en belden. “Papa probeert mama te doden.” Toen de politie ter plaatse kwam, kon voor Irisleidi geen enkele hulp meer baten.

26 diepe steken

Volgens het Openbaar Ministerie had dader Nesib B. met voorbedach­ten rade gehandeld. Hij had vooraf de kinderen bij zich geroepen om afscheid te nemen, hij lokte Irisleidi weg bij haar ouders en nam haar mee naar de garage in hun woning, waar hij toesloeg met een mes. De intentie tot moord blijkt volgens het Openbaar Ministerie uit het aantal steken. “26 diepe steken, dat doe je niet in een opwelling.” De beschuldig­de zelf ontkent dat hij Irisleidi wou doden. “Ik wou met haar praten, maar de dingen die ze zei, maakten me zo radeloos dat ik heb gestoken. Toen ze gewond op de grond lag, hebben we elkaars handen nog vastgehoud­en en heeft ze me nog gekust. Ik wou haar niet dood. Waarom moest dit gebeuren?” Pol Vandemeule­broucke en Sahil Malik vroegen het hof daarom om de tenlastele­gging te herkwalifi­ceren. “Als het slachtoffe­r niet eerst een mes uit het messenblok had gehaald, hadden we hier nooit gestaan. Mijn cliënt had daarvoor nooit een vinger naar haar uitgestoke­n.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium