Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Gebrek aan kwaliteit in zone van de waarheid”

Kemphanen kunnen niet winnen tegen tien spelers van Roeselare

- KERSTEN STEURBAUT

Westerlo wacht in 2018 nog op zijn eerste driepunter. De wedstrijd van gisteravon­d tegen een zwak Roeselare had altijd een zege moeten opleveren, maar een gebrek aan kwaliteit in de zone van de waarheid deed de Kemphanen de das om.

Als Herman Wijnants zich gisteren bij de aftrap van de Westerlo - Roeselare zou hebben afgevraagd waarom er nog zo weinig voetbalfan­s de weg naar ’t Kuipje vinden, de Westerloma­nager kreeg al snel het antwoord gepresente­erd. De Kemphanen kregen tegen de ploeg van ex-trainer Dennis van Wijk een unieke kans om drie punten te pakken en opnieuw - toch minstens tot zondagmidd­ag - naast Tubeke te klimmen. Koen Van Langendonc­k, voor het eerst sinds 8 oktober terug tussen de palen, werd geen enkele keer op de proef gesteld. Westerlo kreeg negentig minuten lang vrij spel. Hoe het dan toch nog kon mislopen, wilden we weten... “Een week geleden waren we op Tubeke nog bang om te verliezen”, stelde trainer Bob Peeters vast. “Vandaag waren we de enige ploeg die initiatief toonde en hebben we Roeselare achteruit gedrukt. Alleen ontbrak het ons in het laatste derde van het veld aan kwaliteit om het verschil te maken.” Westerlo knutselde in de eerste helft wel, maar om de bezoekers te verrassen was er te weinig creativite­it en lag het tempo veel te laag. “We waren niet naar Westerlo gekomen om te voetballen”, gaf Van Wijk zonder problemen toe. “Het was ons vandaag te doen om minstens een punt te pakken en zo hebben we ook gespeeld.” Als je dan - zoals De Ceulaer en Dewaele overkwam - elkaar in het strafschop­gebied knullig in de weg loopt, wordt het wel heel moeilijk.

Dubbel slot op de deur

Een rode kaart voor Seoudi - na een late tackle op de enkels van Alessandro - gaf Westerlo in het begin van de tweede helft wat hoop. Binnen de vijf minuten nam Van Eenoo Biebauw twee keer onder vuur, Osaguona knalde van dichtbij via de grond over. Roeselare zorgde al snel voor een dubbel slot op de deur. “Tegen tien man kregen we het zelfs nog moeilijker, omdat zij nog meer achteruit kropen”, stelde Peeters vast. “We hebben er alles aan gedaan om de drie punten thuis te houden. Peffer viel nog in met een paar goede acties, maar de kwaliteit was onvoldoend­e om een stug Roeselare uit verband te spelen. Als we vandaag één keer hadden gescoord, hadden we deze wedstrijd altijd gewonnen.” Een kans die er in het slot van de wedstrijd toch nog kwam via Heymans. De middenveld­er verscheen op aangeven van Biset alleen voor Biebauw, maar besloot naast. “Dat zijn momenten die je moet afmaken”, sakkerde Peeters. “Op zulke momenten missen we een speler als Naessens, die met zijn explosivit­eit het verschil kan maken.” Door de puntendeli­ng blijft de rode lantaarn in Westerlo. Bij winst op het veld van Lierse kan Tubeke zondag zelfs vijf punten uitlopen. “We zullen de komende weken honderd procent moeten zijn om de kloof niet groter te laten worden. Aan de andere kant houden we vandaag wel de nul. Dat is iets waar we ons aan kunnen optrekken.”

 ?? FOTO BELGA ?? Lukas Van Eenoo gaat in duel met Roeselares­peler Mathieu Cornet.
FOTO BELGA Lukas Van Eenoo gaat in duel met Roeselares­peler Mathieu Cornet.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium