Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Periodetit­el? Laten we beginnen met de playdowns te vermijden”

Mégan Laurent kijkt met vertrouwen zijn exclub in de ogen

- KURT GULDENTOPS

Een week na het turbulente streekduel met Beerschot Wilrijk ligt het Lisp er opnieuw vredig bij voor de komst van Tubeke. ‘Oorlog’ op de tribunes ligt deze keer gelukkig ver buiten de verwachtin­gen, maar de inzet tussen de lijnen is straks niet min.

Exact drie kwart van de competitie in 1B ligt achter ons. En kijk, Lierse is nog altijd op drie fronten actief. Als leider in de tweede periode blijft promotie een mogelijkhe­id, met zijn huidige vierde plaats in het algemene klassement lonkt Play-off 2, maar met de hete adem van het vijfde geklasseer­de Roeselare in de nek blijft het ook bang achterom kijken om de playdowns te vermijden. In die context kan Lierse morgennami­ddag dus maar best winnen van Tubeke. De Waals-Brabanders reden zich vorige woensdag een eerste keer klem na een reeks van vijf matchen zonder nederlaag en tellen vandaag dertien punten achterstan­d op Lierse. Een kloof die Mégan Laurent (ex-Tubeke) wat graag wil behouden. en liever nog uitgediept ziet worden.

De opgang van Lierse de voorbije maanden was misschien enigszins verrassend, maar ook die van Tubeke mocht gezien worden. Het leek een vogel voor de kat, tot plots vijf matchen zonder nederlaag volgden. Mégan Laurent: “Die serie werd woensdag onderbroke­n in hun thuismatch tegen Beerschot Wilrijk, maar dat mag ons niet misleiden. Ze hebben een erg sterke periode achter de rug en net als Lierse ontdekten ze de formule om punten te pakken. Die is niet weg na één nederlaag. Bovendien was ik toch ook wat verrast door hun magere competitie­start. Die strookte niet met het talent dat er in de groep schuilt.”

Lierse van zijn kant sloot 2017 af met nederlagen bij Union en OH Leuven, maar tankte vorige zaterdag vertrouwen met de knappe zege tegen Beerschot Wilrijk.

“Ja, het is jammer dat al die extrasport­ieve zaken onze prestatie wat hebben overschadu­wd. We wilden absoluut sterk uit de startblokk­en schieten en dat is ook gelukt. Dat moeten we meenemen naar de match van morgen. Wekenlang teerden we op een beresterke organisati­e en snelle omschakeli­ng. Een formule die ons zelfs zeven overwinnin­gen op rij opleverde. Vorig weekend is bewezen dat het recept nog niet uitgemolke­n is.”

De driepunter tegen Beerschot Wilrijk hield jullie bovenaan in de tweede periodesta­nd, maar misschien nog belangrijk­er vrij stevig op de vierde plaats in het algemene klassement?

“En laat dat laatste maar onze prioriteit zijn. Echt, in de kleedkamer wordt met geen woord over een periodetit­el gerept. Daar hoeft onze focus niet te liggen. De zorgen van de playdowns vermijden en dus onze vierde plaats behouden is de hoofdopdra­cht. In die context is de match tegen Tubeke wel heel belangrijk. Het geeft ons de gelegenhei­d om nog wat verder van hen weg te lopen, mochten we toch veroordeel­d worden tot die Play-off 3. We willen vooral niet te ver vooruit kijken. En al zeker niet te veel aan het rekenen gaan. Van match tot match leven: het is een cliché, maar die aanpak heeft ons wel zeven zeges op rij opgeleverd.”

Samen met die spectacula­ire opgang van Lierse leek ook Mégan Laurent de voorbije maanden steeds meer naar zijn beste niveau toe te groeien? “Ik voel me goed. Uiteraard heeft dat ook met de ploeg te maken. Onze start was turbulent en moeilijk en dan is het als nieuwkomer lastig om het hoofd boven water te houden. Ook ik had dus tijd nodig, maar heb intussen mijn plaats gevonden, denk ik. Deze groep is altijd blijven vechten, ook op momenten wanneer het minder liep. Daar worden we nu voor beloond.”

 ??  ?? b LIERSE: Vinck (knie) is langdurig out, al gaat zijn revalidati­e de goede kant op. Camargo (knie) is uiterst twijfelach­tig. Pas vandaag valt de beslissing. Buysens ontbreekt wegens ziekte.
KERN: Rakovsky, Camargo, Frans, Bourdin, Yakubu, Ntambwe,...
b LIERSE: Vinck (knie) is langdurig out, al gaat zijn revalidati­e de goede kant op. Camargo (knie) is uiterst twijfelach­tig. Pas vandaag valt de beslissing. Buysens ontbreekt wegens ziekte. KERN: Rakovsky, Camargo, Frans, Bourdin, Yakubu, Ntambwe,...

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium