Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik ben nu zelf in een ander verhaal gestapt”

Toen Berchem op 9 september 2017 kansloos de boot inging in De Leunen, zat hij nog in het andere kamp. Vier maanden later moet Nicky Hayen voorbij zijn financieel geteisterd­e exclub Geel om Berchem uit de degradatie­zone te helpen. “Ik ben nu zelf in een

- KRISTOF SOMERS

Van rancune kan je Nicky Hayen niet verdenken. Maar wie zou het de 37-jarige Truienaar kwalijk nemen als bij een zege zondag zijn blik even afdwaalt richting het bestuur dat hem bij het huisvuil zette? “Ach, het wordt voor mij sowieso een speciale match”, zegt Hayen. “Ik beleefde heel wat mooie momenten bij Geel. En met de meesten heb ik nu nog een goed contact.”

Maar de manier waarop je, na een zes op zes tegen Dessel en Lommel nota bene, aan de deur werd gezet, dat moet je toch nog dwarszitte­n? Nicky Hayen: “Ja, dat ontslag klopte uiteraard niet. Ik paste zogezegd niet meer in de profession­ele visie van de club. Nochtans volg ik de Pro License-cursus, samen met onder meer Jonas De Roeck, Nicolas Frutos en Gert Verheyen. In februari zal ik enkele dagen stage lopen bij AC Milan. Dan kan je toch moeilijk beweren dat ik niet mee wil in de profession­alisering?”

Ondertusse­n is ook duidelijk dat Geel financieel in de problemen zit. Hoe volgde jij die situatie?

“Dit is vooral een spijtige zaak voor de spelers, want zij wachten op hun loon. Ik hoor nog wel eens enkelen, dus ik was niet helemaal verrast door dit nieuws. Maar ik dacht dat het ondertusse­n allemaal wel beter ging. Hoe dan ook verandert dit niets voor zondag. Ik kan me voorstelle­n dat zo’n situatie in je hoofd kruipt, maar die jongens spelen nog altijd voor hun premie. Het zal dus van onszelf moeten komen.”

In Knokke gaf je nog voor de pauze een signaal aan de spelersgro­ep door een dubbele wissel uit te voeren. Mogen we ons aan verdere gevolgen verwachten? “Nee, voor mij is Knokke een afgesloten hoofdstuk en Geel een nieuwe wedstrijd. Wij moeten nu vooral tonen aan onze supporters

dat we bereid zijn om tot het einde van het seizoen de mouwen op te stropen.”

Ploegnieuw­s: Van Kruijssen zou over twee weken de looptraini­ng al mogen hervatten, maar is dus nog even onbeschikb­aar. Nieuwkomer Lars Knipping is voor het eerst speelgerec­htigd.

Kern: Appels, Knipping, Kamneng Djoum, Vande Velde, De Wilde, Van Minnebrugg­en, Nwokoro, Van Dooren, Absisan, Mauro, Verstraete­n, Hairemans, Carrez, Zorbo, Maluka Bimbo en Saillart.

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Nicky Hayen: “Ja, dat ontslag in Geel klopte uiteraard niet.”
FOTO TOM GOYVAERTS Nicky Hayen: “Ja, dat ontslag in Geel klopte uiteraard niet.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium