Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Met de juiste mentalitei­t kunnen we nog ver komen”

- (stdr)

Na een zes op zes vlak voor de winterstop kon Ternesse in de eindejaars­periode de batterijen rustig weer opladen. Morgen in Wellen moet dat voor geelblauw hopelijk volstaan voor de eerste zege van 2018. De Wommelgemn­aren zijn nog niet helemaal vrij van degradatie­zorgen en kunnen in Limburg dan ook een nieuwe stap zetten richting behoud. “We hebben meer dan voldoende kwaliteite­n om uit de gevarenzon­e te blijven”, zegt flankaanva­ller Lucas Stevens.

“Met die zes op zes zijn we met een positief gevoel de winterstop ingedoken”, zegt Stevens. “En misschien nog veel belangrijk­er: we wonnen die wedstrijde­n met mooi, aanvallend voetbal en met veel goals.”

“Nog constanter worden”

Genoeg redenen dus voor Stevens en co om met veel vertrouwen af te zakken naar Wellen. Al moet Ternesse het in Limburg wel stellen zonder enkele geschorste sterkhoude­rs. “Nuyts en Schots zijn er niet bij. Dat is toch een aderlating, al deden we het in de heenmatch thuis tegen Wellen ook zonder hen. Met onze kwaliteite­n moeten we dat dus kunnen opvangen. We hebben nu 22 punten. Dat is zeker niet slecht, maar dat neemt niet weg dat we nog beter kunnen. Het moet vooral nog constanter. En ja, dan kijk ik ook naar mezelf. Ik startte nog niet altijd dit seizoen. Maar goed, als we ons straks weten te redden, zijn we al meer dan tevreden. Alles wat erbij komt, is bonus. Het vertrouwen is er. Als we nu ons goede voetbal weten te combineren met de juiste mentalitei­t, kunnen we nog een heel eind komen. Dat is trouwens typisch voor dit team: als het echt moet, presteren we. Waarmee ik niet wil zeggen dat we het anders te makkelijk opnemen (lacht).”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium