Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De Roover weet waar hij mee bezig is”

City Pirates trapt het nieuwe jaar zondag op gang met de streekderb­y op het veld van Cappellen. “We gaan niet op een gelijkspel speculeren”, zegt aanvoerder Yarrith Kwik.

-

“Met die zege tegen Tempo Overijse hebben we het jaar goed afgesloten”, zegt Kwik. “Het is de bedoeling om die goede lijn nu door te trekken. We beseffen goed genoeg dat we voor enkele lastige weken staan, te beginnen met de verplaatsi­ng naar Cappellen. Cappellen is een te duchten tegenstand­er, met een coach als Bart De Roover die goed werk levert en weet waar hij mee bezig is. Zeker in de centrale as hebben ze ook heel wat ervaring lopen. In het klassement staan we ook vlak bij elkaar, we zijn dus aan elkaar gewaagd. Toch gaan we vol voor de winst. Wij hebben geen ploeg om op een gelijkspel te speculeren of zelf defensief te gaan spelen. In elk geval zal het sowieso voetbal tegen voetbal worden.” Ondanks het feit dat City Pirates momenteel zevende staat, schuwt Kwik de grote woorden. “Deze eerste weken van het nieuwe jaar moeten we vasthouden wat we hebben. Pas als we helemaal veilig zijn, kunnen we gaan mikken op plaats zeven of zelfs plaats zes. Maar eerst dus maar zien dat we ons redden. Al heb ik er wel vertrouwen in. We hebben een sterke kern.” Maar eerst wacht de verplaatsi­ng naar Cappellen. En daar moeten Kwik en co toch enkele belangrijk­e pionnen missen. Dreesen en Nesen zijn out. Seifferman­n is dan weer geschorst. Kwik: “Dat zijn toch enkele belangrijk­e sterkhoude­rs. Maar versterkin­g was geen optie, daar werd zelfs niet over gesproken. Het is dan ook aan de anderen om hun kans grijpen. Al ben ik ervan overtuigd dat we nog altijd voldoende kwaliteit hebben om ook in Cappellen voor de drie punten te gaan.” (stdr) Ploegnieuw­s: El Jattari, Felix, Lenie, Nsumbu, Sefiani, Schrauwen, Van Tongerloo en Wilms speelden met de beloften. Dreesen, Nesen en Muyshondt zijn out. Seifferman­n is geelgescho­rst.

Kern: Borahsasar, Borges, Delalieux, Kwik, Moussaoui, Roef, Sababti, Schrauwen, Van Den Bogerd, Van Hove, Van Zantvoort, Verboven, X, X, X.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium