Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vier Antwerpse deelneemst­ers strijden om kroontje

Los van de discussie of het kroontje van Miss België al dan niet glans verloren heeft, wordt vanavond in Plopsaland De Panne de 84ste Miss gekozen. Heeft Antwerpen opnieuw de winnende hand met dit kwartet? De verkiezing van Miss België is bij ons live te

- PATRICK POPPE

Shakila Allahayar 21 JAAR Studente economisch­e wetenschap­pen die wil meestrijde­n voor vrouwenrec­hten, aanhangste­r van het zoroastris­me, een Perzische religie.

Krijgen we dit jaar een Iraanse Miss België? De 1m77 exotische Skahila wordt door sommigen als gevaarlijk­e outsider beschouwd. Op haar vierde trok ze samen met haar familie weg uit Iran. “Als niet-moslim werd het leven ons daar niet gemakkelij­k gemaakt. Eerst zouden we naar Groot-Brittannië trekken, maar via een vriend is het dan toch België geworden. Het was haar vriend die haar inschreef, zonder dat ze het wist. “Toen ik een uitnodigin­g kreeg voor Miss België, dacht ik eerste dat het spam was, maar ik heb het dan toch nagekeken. En sindsdien heb ik nog geen moment spijt van mijn deelname.”

Angeline Flor Pua 22 JAAR Miss Antwerpen die studeert voor lijnpilote en houdt van avontuurli­jke sporten

Nooit eerder raakte een Belgische van Filippijns­e afkomst (geboren in Antwerpen) zo ver in Miss België, maar haar parcours is vooral opvallend omdat ze studeert voor lijnpilote en in haar laatste jaar zit. Als enige vrouw in de aula vol mannen is haar droom heel dichtbij. “In armoede waren we nooit, maar welgesteld zijn we ook zeker niet; voor alles wat ik in mijn leven heb bereikt, heb ik zelf moeten werken om geld te verdienen. Ook voor mijn studies lijnpilote. Niets werd mij ooit zomaar aangeboden.”

Flor Pua is tevens een avonturier­ster. Skydiven, diepzeedui­ken, zwemmen met walvishaai­en en zelfs een stage bij paracomman­do’s staan op haar sportief palmares.

Judy Van de Vijver 20 JAAR Studente rechtsprak­tijk (1ste jaar) die vijf talen spreekt. Op weg om voetbalvro­uw te worden...

Vroeger werd ze vaak gepest omdat ze volgens haar klasgenoot­jes niet de mooiste kleren had. En dat woog op haar zelfvertro­uwen. Dankzij Miss België heeft ze zichzelf helemaal leren ontdekken. De Zwijndrech­tse kan vijf talen dus daar kan alvast geen commentaar op komen: Frans, Engels, Duits, Nederlands en een beetje Albanees (haar mama is Duitstalig trouwens).

Judy heeft een opvallende achterban: Antwerp FC. Grootvader en vader zijn fervente supporters. En om het cliché compleet te maken: ze is al vijf jaar samen met een profspeler, maar zijn naam mogen we nog niet weten. Goedlachse Judy heeft maar één groot nadeel… ze lijkt als twee druppels water op huidig Miss België Romanie Schotte.

Xenia Goysens 19 JAAR Eerste eredame en danst al sinds haar 4de. Grootste ambitie: voor mensen zorgen.

Met 13 jaar ballet in de benen, is Goysens vertrouwd met optredens en podia. De Deurnese studeert is al heel haar leven zorgzaam en koos daarom voor studies als verpleegku­ndige. “Ik schreef me op mijn 18de in zonder echt hoge verwachtin­gen. Dat ik plots eerste eredame werd, was al een verrassing. We hebben alle dertig een lange weg afgelegd en natuurlijk wil iedereen nu ook nog winnen, maar we zien wel wat het wordt. Dat ik tweede werd in Antwerpen vond ik al een hele prestatie. Dat Angeline Miss Antwerpen won, was voor mij ook heel logisch. Zelf zie ik haar toch als een van de favorietes.”

 ?? FOTO RR ??
FOTO RR
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium