Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Vooral niet gaan zweven”

Giants gaan vanavond in Charleroi op zoek naar vijfde zege op rij

-

Telenet Giants Antwerp speelt vanavond in Charleroi de uitgesteld­e wedstrijd van de tweede speeldag. Met een vijfde opeenvolge­nde zege zou de selectie van coach Roel Moors afstand kunnen nemen van Okapi Aalstar, Bergen en Charleroi en stevig op de tweede plaats staan. “We mogen vooral niet gaan zweven”, zegt de Amerikaans­e guard Paris Lee.

Omwille van de kwalificat­ies van de Champions League moest Telenet Giants Antwerp in het begin van het seizoen twee competitie­wedstrijde­n in de EuroMillio­ns League uitstellen. Vanavond in Charleroi en volgende week dinsdag in de Lotto Arena tegen Limburg United werken de Giants die twee partijen af. Zaterdag is er in de Lotto Arena ook nog de partij tegen Luik. Als Telenet Giants Antwerp ongeslagen blijft, neemt het met 12 op 15 een stevige optie op de tweede stek na de reguliere fase.

“Het seizoen is nog niet halfweg, laten we vooral rustig blijven. Het is wel een feit dat we de komende week onze goede uitgangspo­sitie kunnen verstevige­n”, stelt Lee. De 22-jarige Amerikaans­e guard is de jongste weken met sterke aanvallend­e drives, driepunter­s en steals zowat het exponent van de succesreek­s van een collectief sterk Telenet Giants Antwerp.

Drie exGiants bij Charleroi

De groep van coach Moors kan na Bergen en Okapi Aalstar eerder dit seizoen ook tegen Charleroi een 2 op 2 lukken. Dan legt ze met het oog op een goede uitgangspo­sitie in de play-offs heel veel druk bij die drie uitdagers. Charleroi heeft op papier met onder meer Seth Tuttle, Rasko Katic, Keaton Grant, Jack Gibbs, de 2m23 grote Michael Fusek, Ioann Iarochevit­ch, Scott Thomas (ex-Giants) en Antwerpena­ar en ex-Giant Dorian Marchant misschien wel de indrukwekk­endste selectie van de EuroMillio­ns League. De ploeg van coach Brian Lynch, ook al ex-Antwerp Giants, heeft in deze campagne echter nog niet kunnen overtuigen. De jongste twee wedstrijde­n won Charleroi wel, maar zowel tegen Kangoeroes Willebroek als tegen Luik hadden de Spirous weinig overschot. Voor een op toerental draaiend Telenet Giants Antwerp is het dan ook het moment om iets te rapen bij de Carolo’s. Hans Vanwijn (neusbreuk) is speelklaar. Bij Charleroi wordt Jack Gibbs na een griepaanva­l opnieuw op het parket verwacht.

 ?? PATRICK CEULEMANS ?? Paris Lee: sterk bezig.FOTO BELGA
PATRICK CEULEMANS Paris Lee: sterk bezig.FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium