Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik wil nog enkele mooie dingen laten zien”

Nick Van Peborgh wordt knap achtste in halve marathon van Egmond

-

In de loodzware klassieker in het Nederlands­e Egmond liep Nick Van Peborgh afgelopen weekend een van zijn sterkste halve marathons ooit. De Ekeraar eindigde er als achtste in totaal en als derde Europeaan elf seconden na Koen Naert.

Na de Nederlande­r Abdi Nageeye (vierde in

b 1u04’34) en Koen Naert (zesde in 1u05’19) finishte Van Peborgh als derde Europeaan in een meer dan degelijke tijd van 1u05’30 op de lastige omloop in Egmond.

“En of ik content ben”, zegt Van Peborgh. “Ik had vooraf aangekondi­gd dat ik dik in orde zou zijn en stevig zou uitpakken. Wel, ik heb woord gehouden. Na de Kerstveldl­oop in Ertvelde (waar Van Peborgh met groot overwicht won, red.) heb ik nog een hele zware trainingsw­eek ingelast en daarna wat afgebouwd. Ik was er helemaal klaar voor en stond supergemot­iveerd aan de start.”

Zo kon Van Peborgh in Egmond vlot mee met de betere Europeanen. “De passage op het strand was niet simpel. Bepaalde stroken waren zeer moeilijk beloopbaar. Maar ik zat in een ideaal groepje. Ik kon vlot volgen en heb zelfs redelijk wat kopwerk kunnen doen. Alleen had ik op het einde geen antwoord meer op de versnellin­g van Koen Naert. De laatste helling was er te veel aan. Maar het blijft een goeie koers. Als ik met deze conditie op een sneller parcours had gelopen, zou ik een dik persoonlij­k record hebben neergezet. Al heb ik er wel vertrouwen in. Die snelle halve marathon zal er nog wel komen in het voorjaar.”

En ook in de crossen wil Van Peborgh zijn topvorm nog verzilvere­n. “Ik neem nu eerst een weekje rust en ga enkele dagen skiën. Daarna vlieg er ik opnieuw in. Terwijl ik rond deze periode normaal gezien een dipje heb, is de conditie nu onverwacht goed. Ik wil dan ook nog enkele mooie dingen laten zien. Over enkele weken loop ik het PK cross, daarna volgt een lange verplaatsi­ng naar de 10km van Schoorl en op het BK cross in Brussel hoop ik echt wel om top te zijn. Ik kan er een van de outsiders worden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium