Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gedenkmuur overleden directeur Steenacker­s beklad met ‘PCL Lierse’

Supporters­groep ontkent elke betrokkenh­eid bij vandalisme

- DOMINICK ROMBOUTS

De spanningen tussen Beerschot Wilrijk en Lierse blijven aanhouden. De gedenkmuur voor Marc Steenacker­s, de algemeen directeur van Beerschot Wilrijk die vorig jaar omkwam bij een ongeval, is zondagocht­end beklad met de tag ‘PCL Lierse’. De supporters­vereniging Pallieter Casuals Lier (PCL) ontkent alle betrokkenh­eid.

De fans van Beerschot Wilrijk kregen – na het hallucinan­te verlies tegen Cercle Brugge – opnieuw een zware opdoffer te verduren. De gedenkmuur voor de in maart 2017 overleden algemeen directeur Marc Steenacker­s was besmeurd met de boodschap ‘PCL Lierse’, verwijzend naar de zware supporters­groep van de club.

PCL Lierse ontkent er iets mee te maken te hebben. “Dit is een laffe actie waarbij onze naam wordt misbruikt. We onderteken­en nooit onze tags met Lierse”, klinkt het bij Pallieter Casuals Lier.

Spanningen lopen op

Het voorval doet alleszins geen goed aan de spanningen die heersen tussen Beerschot Wilrijk en Lierse, die met een beschuldig­ende vinger naar elkaar wezen nadat de match in 1B van vorige week opnieuw was ontaard in rellen.

Bij Beerschot Wilrijk wordt de bekladde muur zo snel mogelijk in ere hersteld. Verder wenst het bestuur niet op het voorval te reageren om de daders geen extra aandacht te geven.

Schadeclai­m

De supporters van Beerschot Wilrijk die bij de wedstrijd tegen Lierse gewond raakten of schade leden, gaan gezamenlij­k een schadeclai­m indienen. Achttien slachtoffe­rs hebben zich inmiddels gemeld, zegt Patrick Campenaert­s van supporters­vereniging Tene Quod Bene. De meesten liepen brandwonde­n op door de vuurpijlen die werden afgeschote­n.

Bij de raid van Antwerp-hooligans op supporters­bussen van Beerschot Wilrijk in augustus werd ook zo’n schadeclai­m opgemaakt. Die schade zou 185.000 euro bedragen, stelde Campenaert­s op de regionale zender ATV.

 ??  ?? FOTO VICTORIANO MORENO De gedenkmuur voor de overleden Marc Steenacker­s. Beerschot Wilrijk gaat de muur zo snel mogelijk in ere herstellen.
FOTO VICTORIANO MORENO De gedenkmuur voor de overleden Marc Steenacker­s. Beerschot Wilrijk gaat de muur zo snel mogelijk in ere herstellen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium