Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De match in Cercle een topper? Zo zien we het zelf niet” Thomas Wils vindt veroveren van vierde plaats in algemeen klassement voorlopig belangrijk­er dan tweede periodetit­el

-

Op een diefje pakte Lierse zondag drie gouden punten tegen Tubeke, al lag niemand op het Lisp daar echt wakker van. De Pallieters blijven leider in de tweede periode, maar zien vooral de zo begeerde vierde plaats dichterbij komen.

b

Sportief heeft Lierse weinig reden tot klagen in 2018. Twee opdrachten op het Lisp leverden evenveel zeges op. Ook al had het tegen Tubeke best anders kunnen lopen. De Pallieters kenden een erg lastige namiddag, maar die bracht niettemin het verhoopte resultaat.

“En laat enkel dat van tel zijn”, zegt Thomas Wils. “Eerder op het seizoen zijn er best vaak matchen geweest waarin we meer verdienden, maar bleven we vaak met lege handen achter. Deze keer kregen we dus wel enige compensati­e. Zo gaat dat in een seizoen. Op het einde van de campagne klopt de rekening meestal wel.”

Laat de timing van die compensati­e vooral niet verkeerd zijn. Lierse bleef door zijn zesde opeenvolge­nde thuisoverw­inning leider in de tweede periode, maar zette vooral een grote stap naar de vierde plaats. “En dat blijft onze hoofdbetra­chting”, weet Wils. “We tellen nu al zes punten voorsprong op Roeselare en dat is alvast een fraai extraatje. We beseffen dat de buit nog niet binnen is, maar we zijn alvast op de goede weg om Roeselare de adem af te snijden.”

Topper op Cercle Brugge

Door zijn recente zes op zes staat Lierse vrijdagavo­nd zowaar voor een absolute topper op het veld van Cercle Brugge. “Ach, zo zien we het zelf niet echt”, minimalise­ert Wils. “Wij voelen alvast geen enkele druk. Uiteraard gaan we die eerste plaats in de tweede periode niet zomaar uit handen geven, maar wij houden veel meer die vierde plaats in het vizier. En daar zijn zeker ook nog punten voor nodig, we zullen ons vel in Brugge dus duur verkopen. Op het Lisp klopten we de Bruggeling­en twee keer, in het Jan Breydelsta­dion gingen we in de eerste periode kopje-onder. Het kan dus alle kanten uit.”

Tegen Tubeke werd Wils aanvankeli­jk opnieuw in een vijfkoppig­e defensie uitgespeel­d. “Ik speelde ook bij de jeugd achterin en het is me dus niet helemaal vreemd. Het is uiteraard wel wat wennen, maar ik voel me er zeker niet slecht bij.”

(kugu)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium