Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Verplaatsi­ng naar Châtelet wordt heel belangrijk”

Matti Van Minnebrugg­en en co kunnen ook tegen Geel niet voor kentering zorgen

- KRISTOF SOMERS

Wat moet er nog gebeuren om Berchem Sport aan een overwinnin­g te helpen? Ook zondag gaf geelzwart niet de indruk echt de mindere te zijn van ASV Geel. Maar een dosis geluk komt nu eenmaal niet op bestelling. Bovendien slikte de ploeg van trainer Nicky Hayen tegen de Gelenaars al zijn 31ste tegendoelp­unt dit seizoen. Alleen hekkenslui­ter Patro Eisden doet slechter.

“Na Knokke hadden we nochtans allemaal met vertrouwen naar deze wedstrijd toegeleefd”, zegt verdediger Matti Van Minnebrugg­en. “Met in ons achterhoof­d de moeilijke situatie bij Geel waren we gemotiveer­d om hen van bij de aftrap onder druk te gaan zetten. In die eerste vijf minuten leek dat ook goed te lukken. Maar ja, als je dan weer op zo’n tegendoelp­unt loopt, dan weet je dat je al begint met een achterstan­d. Ik vond wel dat we ons nog goed terug in de wedstrijd wisten te knokken. Al zijn we na die 1-2 toch even geknakt, denk ik. Gezien de tegenslage­n van de laatste maanden is dat ook menselijk.”

Omdat Tim Verstraete­n op de bank zat, droeg jij de aanvoerder­sband. Wat zeg je op zo’n moment?

Matti Van Minnebrugg­en: “De groep oppeppen is niet uitsluiten­d mijn taak. Tim blijft overigens onze aanvoerder, die ook als hij niet start de groep toespreekt.”

Jullie probeerden het al met meer druk naar voor, iets defensieve­r en in andere veldbezett­ingen, maar het probleem van efficiënti­e blijft. Zie jij nog oplossinge­n?

“Aan het eind van de rit denk ik dat de tactiek niet het belangrijk­ste is. Wat telt is dat we fysiek en mentaal honderd procent zijn. We moeten met andere woorden beter bij de les blijven. Dan vallen die tweede en derde goal zeker niet. Maar goed, in de periode waarin wij zitten, zijn dit zaken die je er moeilijk uitkrijgt.”

Denk je dan wel eens terug aan hoe vlot alles vorig seizoen verliep?

“Natuurlijk is die verleiding er. Maar dat telt nu allemaal niet meer. We moeten fysiek, technisch en tactisch onze voet proberen te zetten naast onze tegenstand­ers. De verplaatsi­ng naar Châtelet-Farciennes van zondag zal voor ons een heel belangrijk moment worden, dat beseft iedereen in de groep. Elk punt kan op dit moment de doorslag geven, we moeten daar dan ook hard voor vechten.”

 ??  ?? FOTO GOYVAERTS Thomas Vande Velde (19), Leandro Zorbo (11) en Tim Verstraete­n (14) druipen af. In de achtergron­d vieren de spelers van ASV Geel de zege met hun supporters.
FOTO GOYVAERTS Thomas Vande Velde (19), Leandro Zorbo (11) en Tim Verstraete­n (14) druipen af. In de achtergron­d vieren de spelers van ASV Geel de zege met hun supporters.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium