Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dat ik op de bank belandde, was een klap”

Bart Weyen herovert basisplaat­s onder de lat en mag meteen mee belangrijk­e zege vieren

-

Nijlen deed zaterdag een prima zaak in de strijd om het behoud. Met de 42 zege tegen Hoeilaart sloegen Bart Weyen en co de VlaamsBrab­anders al tien punten terug in het klassement. De doelman was dan ook opgetogen over de zege, maar misschien nog meer over het feit dat hij zijn plaats onder de Nijlense lat heroverd heeft.

“We speelden nochtans zeker niet onze match”, zegt Weyen. “Vooral de eerste helft haalden we ons niveau niet. De tweede helft hadden we de match wel onder controle, zelfs toen Hoeilaart op 2-2 kwam. Uiteindeli­jk kregen we nog kansen genoeg om de score nog hoger te doen oplopen.”

Enkele weken geleden verdween Weyen plots uit doel bij Nijlen en kreeg invallersd­oelman Michael Neuts zijn kans. Weyen: “Dat was een klap voor mij, dat kan ik niet ontkennen. De trainer was niet tevreden over mijn prestaties en vond dat Michael enkele weken zijn kans moest krijgen. Ik kon me daar alleen maar bij neerleggen en op training mijn best doen. De trainer had gezegd dat er begin 2018 een nieuwe keuze zou gemaakt worden. Ik heb me daar mentaal en fysiek op voorbereid en was dan ook blij dat ik vorig weekend tegen Sterrebeek opnieuw onder de lat mocht postvatten. Nu moet ik maar bewijzen dat ik het vertrouwen van de trainer waard ben. Of ik echt minder presteerde dan voordien weet ik niet, maar we kregen wel veel meer doelpunten binnen dan de voorbije seizoenen. Waarschijn­lijk zullen daar enkele houdbare ballen bij geweest zijn. Al is dat natuurlijk altijd een discussie: wanneer is een bal houdbaar en wanneer niet? Vanaf nu is het opnieuw aan mij om met Nijlen nog een mooi einde aan dit seizoen te breien.”

 ??  ?? Bart Weyen.
FOTO SMB
Bart Weyen. FOTO SMB

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium