Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We moesten te veel sterkhoude­rs missen”

Assistentc­oach Jimmy De Keyser analyseert zware nederlaag

-

Ternesse incasseerd­e zondag een opdoffer van formaat in Wellen. Al waren er ook verzachten­de omstandigh­eden in te roepen voor de zware 30 nederlaag. “Het ontbreken van Nuyts en Schots betekende voor de ploeg toch een enorme aderlating”, zegt assistentc­oach Jimmy De Keyser.

“We wisten uit de heenmatch en uit de scoutingsv­erslagen dat Wellen een goeie ploeg had ”, zegt De Keyser. “Maar op zich moeten we daar iets tegen kunnen rapen. Alleen moesten we het nu wel stellen zonder Nuyts, Schots, De Corte en Van Dyck. We speelden quasi zonder onze centrale as. Dat is de ruggengraa­t van je ploeg, hé. De jonge gasten die in hun plaats kwamen, kunnen we echter weinig verwijten. Spelers als Stevenin en Rino Somers waren bij de beteren. Maar het waren de jongens die een meerwaarde hadden moeten betekenen die niet thuis gaven en de kar niet trokken. Ik ga niet zeggen dat ze archislech­t speelden, maar het was niet goed genoeg.”

“Ach ja, we kunnen ons maar beter meteen focussen op de match van zondag tegen Termien, samen met Houtvenne de beste ploeg uit de reeks in mijn ogen. Al vind ik toch dat we tegen de Limburgers minstens één punt moeten pakken. Ik vermoed dat we nog een vijftal keer moeten winnen om zeker te zijn van het behoud. We gaan gewoon verder. Het verlies in Wellen was terecht, maar geen ramp na die zes op zes van voor Nieuwjaar.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium