Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Vroege goal was mentale opsteker voor mezelf en de ploeg”

Roy Wouters zet debuut kracht bij met openingsdo­elpunt

-

Met een beheerst vluchtscho­t zorgde Roy Wouters al na vier minuten voor de openingstr­effer voor Cappellen in de streekderb­y tegen City Pirates. “Een ideale binnenkome­r”, geniet de 19jarige schutter van dienst na.

Een ultieme test voor de wedstrijd maakte duidelijk dat Dirk Mathyssen niet wedstrijdf­it was, waardoor Roy Wouters eerder onverwacht in de basis startte. “Ik had vrijdag nog de volledige wedstrijd met de beloften gespeeld en dat liet zich na een uur wel gevoelen”, zegt Wouters. “De snelheid van uitvoering in de eerste ploeg ligt toch een stuk hoger. Bal aannemen en rustig kijken wat je ermee gaat doen, is er niet bij. Op mijn positie als nummer tien wordt er ook van mij verwacht dat ik altijd aanspeelba­ar ben, wat toch wel enkele extra meters vraagt. Na iets meer dan een uur was mijn bobijntje af en was het logisch dat de trainer met Dries Willemsen een verse kracht bracht.”

Maar met zijn doelpunt kon Wouters toch tevreden terugblikk­en op zijn wedstrijd.

“Ik zag bij een voorzet die over de verdedigin­g viel dat de doelman aan de eerste paal stond en besloot in één tijd een plaatsbal te proberen. Met succes. Voor de ploeg was het een mentale opsteker en ook voor mezelf nam het meteen heel wat druk weg. Alleen jammer dat we na een sterk kwartier wat gas moesten terugnemen en de bezoekers noodgedwon­gen in de wedstrijd lieten komen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium