Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik sta open voor een verlengd verblijf”

John Nkomb begint eindelijk te renderen en wil graag langer bij Rupel Boom blijven

-

Rupel Boom won zondag met sprekend gemak van rode lantaarn PepingenHa­lle. Met een doelpunt en een assist had John Nkomb een aanzienlij­k aandeel in de ruime overwinnin­g van de Steenbakke­rs.

De Fransman lijkt zich ook steeds beter in zijn vel te voelen in Boom. Tijdens de heenronde mocht Nkomb vaak invallen en liet hij bij momenten aardige dingen zien, maar echt overtuigen kon hij toch niet. De laatste weken is dat echter wel het geval. In Londerzeel leverde hij al een puike prestatie en zondag was hij opnieuw bij de betere Bomenaars. “Het jaar is goed begonnen voor mij”, zegt Nkomb. “Ik heb eindelijk een basisplaat­s beet en ook de ploeg doet het goed. We pakten zes op zes met mooi, aanvallend voetbal.”

PepingenHa­lle was geen partij voor jullie.

“We hebben het onszelf makkelijk gemaakt door in de eerste helft al drie keer te scoren. Dan ontneem je zo’n ploeg alle hoop. Hoe langer dat eerste doelpunt uitblijft, hoe lastiger het wordt tegen een staartploe­g. Maar we hebben de wedstrijd op de juiste manier aangepakt. In de eerste helft dwongen we zeven of acht kansen af en maakten we enkele mooie goals.”

Leider Sparta Petegem pakte slechts twee op zes. Is Rupel Boom nu opnieuw een titelkandi­daat?

“Voor mij zijn we dat altijd geweest. Als voetballer moet je voor het hoogst mogelijke gaan en dat is kampioen spelen. Sparta Petegem is al een heel seizoen heel regelmatig en staat dan ook terecht bovenaan. Maar ik heb niet de indruk dat het een ploeg is die er los door gaat lopen. Op twee speeldagen tijd pakten we vier punten terug, zodat de kloof nu nog slechts vijf punten bedraagt.”

Ligt jouw toekomst ook in Boom?

“Dat zou kunnen. Het heeft een tijdje geduurd alvorens ik me hier helemaal thuisvoeld­e, maar intussen ben ik al goed ingeburger­d. Rupel Boom is een aangename club. Al wordt er nog niet gepraat over de toekomst. Ik sta zelf wel open voor een verlengd verblijf. Ik ben de voorbije jaren al vaak van club veranderd en het zou leuk zijn om eens wat langer op dezelfde plaats te blijven. Zeker omdat ik voel dat zowel de club als ikzelf nog niet aan ons plafond zitten. We moeten allebei een niveau hoger aankunnen.”

PETER NYS

 ??  ?? FOTO GOYVAERTS John Nkomb (links) zet druk op Ismael Benhamed van PepingenHa­lle. De speler van Rupel Boom voelt zich steeds beter thuis bij de Steenbakke­rs.
FOTO GOYVAERTS John Nkomb (links) zet druk op Ismael Benhamed van PepingenHa­lle. De speler van Rupel Boom voelt zich steeds beter thuis bij de Steenbakke­rs.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium