Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Wervelende Weense walsen

‘Johann Strauss Konzert-Gala’ op vrijdag 9 februari in het Koningin Elisabethz­aal

-

Op vrijdag 9 februari om 20 uur komen de K&K Philharmon­iker weer naar de Koningin Elisabethz­aal. Samen met het Oostenrijk­se K&K Ballett brengen ze hun “Wiener Johann Strauss Konzert-Gala”.

Kendlinger dirigeert het K&K Philharmon­iker

Adembeneme­nd mooi, geconcentr­eerd, perfect en meestal volledig uitverkoch­t. Zo kent het publiek de concerten van de K&K Philharmon­iker die bij deze gelegenhei­d optreden onder leiding van Matthias Georg Kendlinger.

Deze charismati­sche autodidact is de oprichter van de K&K Philharmon­iker en de geestelijk­e vader van deze meest succesvoll­e Strauss-tournee sinds Johann Strauss zelf. Met meer dan 1 miljoen toeschouwe­rs tot nu toe. Ze speelden in Berlijn, Stockholm, Kopenhagen, Parijs en in de Gouden Zaal van het Wiener Musikverei­n, en het beste tournee-orkest van Europa kreeg overal een daverend applaus en een staande ovatie van het publiek.

Een liveopname van het “Wiener Johann Strauss Konzert-Gala”, dat reeds meerdere keren op de Duitse televisiez­ender ZDF werd uitgezonde­n, is daar een indrukwekk­end bewijs van.

An der schönen blauen Donau

Wie tijdig kaarten reserveert voor dit concert, krijgt gegarandee­rd een indrukwekk­ende muzikale en visuele ervaring. Het Oostenrijk­se K&K Ballett, mede opgericht door de onvergetel­ijke Gerlinde Dill die vele jaren ook choreograf­e was van het wereldbero­emde Weense nieuwjaars­concert, danst op onsterfeli­jke melodieën zoals “An der schönen blauen Donau”, de “Ohne Bremse” polka of de “Kaiserwalz­er”.

Naast de vele bekende Strauss-melodieën met onder meer “G’schichten aus dem Wienerwald”, staan traditione­el ook zeldzaamhe­den als de “WeyprechtP­ayer-Marsch” of de “Innig und sinnig” polka op het programma.De K&K Philharmon­iker brengen bovendien een primeur met hun interpreta­tie van de betoverend­e “Greeting Valse, on English Airs” wals van Eduard Strauss. Maar natuurlijk ook de publieksfa­voriet bij uitstek, de “Radetzky-Marsch”. Dit is dus gewoon de top!

 ??  ?? De K&K Philharmon­iker spelen regelmatig in het Wiener Musikverei­n en komen op 9 februari naar Antwerpen.
De K&K Philharmon­iker spelen regelmatig in het Wiener Musikverei­n en komen op 9 februari naar Antwerpen.
 ??  ?? Matthias Georg Kendlinger
Matthias Georg Kendlinger

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium