Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Club Brugge heeft weer een keeper op het oog

Blauw-zwart praat met Denys Boyko

-

De Brugse keeperscar­rousel blijft mogelijk draaien. Voor Ethan Horvath is er aardig wat buitenland­se interesse en daarom knoopte blauwzwart al gesprekken aan met Denys Boyko, een 29jarige Oekraïener van het Turkse Besiktas. Jawel, nóg een doelman.

Als beursgenot­eerde voetbalclu­b was Besiktas genoodzaak­t om de onderhande­lingen met Club Brugge over Denys Boyko publiek te maken. “We onderhande­len met Club over een tijdelijke overgang”, luidde de korte mededeling. Blauw-zwart is geinteress­eerd om de Oekraïener zes maanden te huren. De Turken trokken Boyko in januari 2016 aan, maar hij kwam dat seizoen niet verder dan drie competitie­matchen. Afgelopen jaar werd hij uitgeleend aan het Spaanse Malaga, maar ook daar kwam hij amper van de bank. Dit seizoen keerde hij terug bij Besiktas, maar viel hij - op één bekerwedst­rijd na - steevast naast de selectie. In Turkije heeft de Oekraïener geen toekomst meer. Boyko is vijfvoudig internatio­nal en werd in maart 2017 nog opgeroepen voor de WK-kwalificat­iematch tegen Kroatië. Hij speelde voor zijn overstap nog bij Dynamo Kiev en Dnipro Dnipropetr­ovsk, met wie hij in 2015 in de kwartfinal­es van de Europa League nog tegen Club speelde. Later dat seizoen stond hij zelfs in de basis in de Europa Leaguefina­le tegen Sevilla die Dnipro met 2-3 verloor.

Interesse voor Horvath

Volgens Turkse media is er al sprake van een definitiev­e deal waarbij Club 200.000 euro huur betaalt en de helft van de doelman zijn loon overneemt, maar dat is voorbarig. Een eventuele komst van Boyko hangt immers nauw samen met een (tijdelijk) vertrek van Guillaume Hubert of Ethan Horvath. Vooral voor die laatste is er veel buitenland­se interesse. De Amerikaan maakte op winterstag­e een goede indruk onder de nieuwe keeperstra­iner Tomislav Rogic, maar beseft zelf ook dat veranderin­g van lucht hem goed zal doen. Vreemd genoeg staat vanavond in de bekermatch tegen Charleroi met Horvath of Hubert wel een van de twee Brugse reservekee­pers in doel. Nieuwkomer en nieuwe nummerFOéT­éOnAFVP ladimir Gabulov is voor de inhaalbeke­rmatch niet speelgerec­htigd.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium