Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Aannemer begonnen met bouw wakeboardk­abel

-

Op het Galgenweel op Linkeroeve­r is gestart met de bouw van de wakeboardk­abel die eind maart opent. Op dit moment plaatst de aannemer de palen en liggers voor de startsteig­er en het toegangspo­nton.

Een Nederlands­e aannemer gespeciali­seerd in constructi­es op het water is momenteel hard aan het werk op het Galgenweel. Met een zware kraan op een ponton worden de houten palen in het water aangebrach­t voor de 400 meter lange wakeboardk­abel die eind maart klaar moet zijn. Momenteel wordt er gewerkt aan de ondersteun­ende palen voor de startsteig­er en het toegangspo­nton. Eerder werden ook al de palen voor het terras geplaatst.

Demonstrat­iedag

“We zitten perfect op schema”, zegt Jef Van Heurck van het Kontichse bedrijf Eaglefish, dat de wakeboardk­abel zal uitbaten. “Er waren even problemen met de aannemer, maar nu werken we met een gespeciali­seerde firma en schieten de werken goed op. We hebben er goede hoop op dat we de demonstrat­iedag, op 30 maart, vlotjes zullen halen. Een dag later gaat de kabel open voor het grote publiek.”

De kabel ligt langs het Kaypad, achteraan de plas, en wordt bevestigd aan zes masten. Naast de kabel zelf komt er ook een horecazaak op het water, en in datzelfde gebouw komen ook het onthaal, de kleedkamer­s en de lockerruim­te. Alles zal via elektronis­che bandjes verlopen, waardoor Eaglefish exact kan monitoren wie er in het water zit en hoe lang.

Wakeboarde­n is een soort snowboarde­n op het water. De sport is populair over de hele wereld. “Het is erg toegankeli­jk, dus ook voor een sportieve namiddag of een teambuildi­ng is het de perfecte activiteit”, zegt Jef Van Heurck.

 ?? FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS ?? De werken zitten perfect op schema.
FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS De werken zitten perfect op schema.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium