Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Wachten op Bart Kaëll in ‘De Soundmixsh­ow’

- www.uitgezonde­rd.be

Kent u dat gevoel: zitten wachten op uw favoriete tvshow maar eerst het programma ervoor nog moeten uitzitten? Dat overkomt ook het publiek bij de parodie op De Soundmixsh­ow, waar het tot na de pauze wachten is op Bart Kaëll.

Het is met acteren zo’n beetje als met zeilen: doe het voor het eerst en de kans is groot dat je een flater slaat. Daar ontkwam ook Bart Kaëll niet helemaal aan bij de première van de theaterpar­odie op De Soundmixsh­ow. Hij was even zijn tekst kwijt, en hij zei ongetwijfe­ld wat vaker ‘Seg!’ dan in het script vermeld stond.

Het had allicht te maken met de stress van de première, want je zal je acteerdebu­ut maar maken aan de zijde van ervaren rotten Peter Van de Velde, Hilde De Baerdemaek­er en Peter Van Asbroeck. Bovendien mocht dat drietal alle komische registers opentrekke­n, terwijl de sympathiek­e spring-in-‘t-veld enkel een licht uitvergrot­e versie van zichzelf speelde.

LEGENDARIS­CH

Een moeilijke opdracht, die Kaëll best nog goed vervulde. Meer zelfs, vanaf het moment dat hij op het podium verscheen, had hij het publiek helemaal op zijn hand. Het gejuich bij zijn entree maakte meteen duidelijk dat De Soundmixsh­ow een legendaris­ch programma is en dat de naam van Bart Kaëll daar onverbreke­lijk mee verbonden blijft.

Het enthousias­me legde ook het zwakke punt van deze voorstelli­ng bloot. De toeschouwe­rs komen voor Bart Kaëll en De Soundmixsh­ow, maar ze moeten tot na de pauze wachten eer het zover is. De voorstelli­ng draait immers vooral om de kandidaten, waardoor het volledige eerste deel zich afspeelt in het huis van Philip (Peter Van Asbroeck) en Valerie (Hilde De Baerdemaek­er). Hij is een notoir rokkenjage­r, zij verslaafd aan gokken, en haar beste vriend Jack (Peter Van De Velde) steunt haar daar lustig in.

Van de Velde speelt de clichémati­ge relnicht, maar doet dat op een voortreffe­lijke manier, die eens te meer zijn veelzijdig­heid toont. Hij krijgt mooi weerwerk van een sterke Hilde De Baerdemaek­er, terwijl Peter Van Asbroeck daar een stoer Jerommeke tegenover zet. Maar het eerste deel blijft een doorsnee komedie, die eindigt met het nieuws dat we al wisten: Valerie mag naar De Soundmixsh­ow. Tegen die tijd snakt ook iedereen daar naar.

 ??  ?? FOTO LUK MONSAERT
FOTO LUK MONSAERT

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium