Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het is tijd voor een nieuwe uitdaging”

Trainer Frank Braeckmans verlaat Wuustwezel na tien seizoenen

- WALTER PEERSMANS

Het zal volgend seizoen ongetwijfe­ld wennen worden in Wuustwezel, want na tien seizoenen als sportieve baas te hebben gefungeerd, heeft hoofdtrain­er Frank Braeckmans beslist de club na deze campagne te verlaten.

“Vorige week heb ik het bestuur van Wuustwezel in een onderhoud meegedeeld dat ik na dit seizoen definitief een punt achter onze jarenlange samenwerki­ng zet”, zegt Frank Braeckmans. “Niet dat ik uitgekeken was op de club, maar na tien seizoenen wil ik nog eens een nieuwe uitdaging aangaan. Ik hoop met de titel of met promotie via de eindronde afscheid te kunnen nemen. Dat zou het leukst mogelijke scenario zijn.”

Braeckmans gaat wel door als hoofdtrain­er en is dus op zoek naar een nieuwe club voor volgend seizoen. “Na die twee periodes van telkens vijf jaar in Wuustwezel, wordt het tijd voor iets anders. Momenteel heb ik nog geen nieuwe club. Mijn besluit om elders aan de slag te gaan, is pas vorige week genomen. Niemand wist dat ik volgend seizoen als trainer beschikbaa­r zou zijn.”

Tot de laatste snik

Frank Braeckmans kijkt tevreden terug op zijn verblijf in Wuustwezel. “In de tien jaar dat ik trainer ben geweest, ben ik een keer met de ploeg naar tweede provincial­e gedegradee­rd. Dat is eigenlijk het enige minpunt dat ik met Wuustwezel heb gekend. Voor de rest heb ik enkel positieve ervaringen. Ik heb altijd op een uitstekend­e manier kunnen samenwerke­n met het bestuur en de spelers. Ik heb vijf keer de eindronde voor promotie gespeeld en ben één keer gepromovee­rd. Maar nu is het tijd voor iets nieuws. Al blijf ik uiteraard tot het einde van dit seizoen alles geven voor de club. We gaan voor de promotie, dat kan nog altijd rechtstree­ks of via de eindronde gebeuren.”

“Ik hoop dat ik tot dan op een positief ingestelde spelersgro­ep kan rekenen. Al twijfel ik daar niet aan. Vorige zondag, toen de spe- lers al wisten dat ik straks zal vertrekken, hebben ze prima gereageerd en White Star met 1-5 geklopt. Ik blijf me tot de laatste dag volledig inzetten voor Wuustwezel.”

 ?? FOTO SMB ?? Frank Braeckmans: “Ik blijf uiteraard tot het einde van dit seizoen alles geven voor Wuustwezel.”
FOTO SMB Frank Braeckmans: “Ik blijf uiteraard tot het einde van dit seizoen alles geven voor Wuustwezel.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium