Gazet van Antwerpen Stad en Rand

(jp) “Vijf keer winnen en we zijn gered”

Abderrahim Oulad en co gaan op zoek naar broodnodig­e zege

-

Met Burcht en Walem staan zondag de nummers elf en tien uit het klassement tegenover elkaar. Slechts één puntje scheidt beide ploegen, die bij winst dan ook een goede zaak kunnen doen. Voor de verliezer komt de degradatie­streep weer wat dichterbij.

“Als we verliezen, moeten we inderdaad naar beneden beginnen te kijken. Het is echt tijd dat we punten gaan pakken”, zegt Abderrahim Oulad. “Voor het ogenblik zitten we even in de hoek waar de klappen vallen, al is de sfeer in de spelersgro­ep nog steeds opperbest. Wel is het zo dat we te veel tegendoelp­unten slikken. We hebben dat een tijd kunnen opvangen door zelf ook veel te scoren, maar ook dat is de laatste wedstrijde­n wat minder geworden.”

“Enerzijds is het besef in elk geval bij iedereen aanwezig dat we dringend wedstrijde­n moeten gaan winnen. Anderzijds moeten we ook nog niet gaan panikeren. We hadden gehoopt om tegen Lint en Mariaburg de volle buit te rapen, maar jammer genoeg zijn die twee wedstrijde­n net voor de winterstop uitgesteld.”

Uit de zeventien wedstrijde­n die het dit seizoen al speelde, puurde Burcht slechts achttien punten. Zo wordt het natuurlijk moeilijk. “Ik denk dat we gewoon nog vijf wedstrijde­n moeten winnen om zeker te zijn van het behoud. We zijn van vierde naar derde provincial­e gepromovee­rd en vorig seizoen in één ruk naar tweede geklommen. Het zou jammer zijn als we uiteindeli­jk zouden zakken, zeker omdat we eigenlijk voor geen enkele ploeg hebben moeten onderdoen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium