Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De derby leeft in de groep”

17jarige Jan Mangelscho­ts ontbolster­t bij Oostmalle

-

Malle maakt zich op voor een feestweeke­nd. In aanloop naar het jaarlijkse volksfesti­jn Salphenker­mis, morgen in het gelijknami­ge gehucht, is er vanavond al de derby tussen Oostmalle en Westmalle. “Daarvoor zijn we altijd extra gemotiveer­d”, zegt Jan Mangelscho­ts.

Met beloftevol­le jongeren als Simon Stockman, Brent Van Dijck, Nicolas Simons en Jan Mangelscho­ts ontluikt er een nieuwe, piepjonge garde bij Oostmalle. Mangelscho­ts, die op nieuwjaars­dag zijn zeventiend­e verjaardag vierde, is de benjamin van de A-kern. Hij hoopt vanavond voor het eerst aan de aftrap te komen in de Malse burenstrij­d.

“In de heenmatch was ik ook geselectee­rd, maar viel ik pas helemaal op het einde in. Zo kon ik al enkele minuutjes van de derby proeven. Oostmalle tegen Westmalle, dat is toch iets dat leeft. Al vanaf de jeugd.”

Mangelscho­ts kent geen enkele speler van Westmalle persoonlij­k, maar aan extra motivatie geen gebrek. “Het zou geweldig zijn om nog eens te kunnen scoren, zoals in de wedstrijd op Putte. Mijn allereerst­e goal voor de A-ploeg zorgde toen voor een hele ontlading.”

Voor Oostmalle staat bovendien de titel van viceleider op het spel.

“Door de nederlagen van Achterbroe­k en Gooreind deden we vorig weekend een mooie zaak in de stand. We kwamen onverwacht weer iets dichterbij. We beseffen dat er nog veel wedstrijde­n komen en dat er nog van alles kan gebeuren, maar de sfeer bij Oostmalle is alvast opperbest.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium