Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Handtassen voor het leven”

Serax gaat voor eerste lijn in zee met interieurs­tyliste Bea Mombaers

-

Serax staat vooral bekend voor de ruime collecties servies en bloempotte­n. Het Antwerpse bedrijf zet nu ook verder in op meubelen en interieur. Helemaal nieuw is een handtassen­lijn, samen met interieurs­tyliste Bea Mombaers. De collectie vertrekt de komende weken richting winkels.

De kantoren en opslagruim­tes van Serax zijn goed voor zo’n 16.000 m². Hier vinden klanten hun weg in een reusachtig­e showroom, langs kleurrijke serviescol­lecties en stoere items die het interieur op moeten fleuren. Het Kontichse bedrijf werkt voor zijn collecties samen met designers en conceptbed­enkers. Het bedrijf wist zich op die manier al aan bekende namen als Pascale Naessens en Sergio Herman te koppelen.

Sinds kort hoort ook interieurs­tyliste Bea Mombaers in dat rijtje. “Serax-eigenaar Axel Van den Bossche en zijn vrouw Marie Michielsse­n waren al langer tuk op de sofa die ik in mijn B&B had staan”, vertelt Bea. “Samen met Serax hebben we een aluminium frame bedacht, wat de zetel heel wendbaar en licht maakt. Hij kreeg zachte, ecrukleuri­ge kussens die bestand zijn tegen alle weersomsta­ndigheden. De sofa kun je immers zowel binnen als buiten gebruiken. Het multifunct­ionele is een constante in al mijn collecties.”

De sofa werd aangevuld met lederen zitzakken, bistro- en bijzettafe­ls, betonnen dienbladen, wandrekken, spiegels, sfeerlampe­n en … handtassen.

Met deze uitgebreid­e handtassen­lijn kiest Serax voor het eerst voor een modeaccess­oire. Axel Van den Bossche verklaart: “Het is zeker niet de bedoeling dat we ons hier verder in gaan specialise­ren, maar ik vind wel dat een handtas ook design kan zijn, zeker de architectu­rale exemplaren van Bea. Hiermee zijn we toch een beetje uit de comfortzon­e gestapt. Het is niet de eerste keer dat Bea handtassen ontwierp. Haar kennis en ervaring kwamen zeker van pas tijdens het productiep­roces.”

Van den Bossche kiest er bewust voor om de handtassen te verkopen in concept stores – in Antwerpen zijn ze bijvoorbee­ld al te koop in Graanmarkt 13 – en meubelzake­n. “Modeboetie­ks laten we in eerste instantie achterwege en ook aan seizoenen doen we niet mee. De collectie is tijdloos en ieder stuk kan een heel leven meegaan.”

De tassencoll­ectie telt een grote Shopper die beschikbaa­r is in drie formaten. Naast deze grote tas zijn er nog een gsm-tasje, een pochette en een extra grote weekendtas. “Ik had altijd al iets met handtassen”, zegt Bea Mombaers. “Ooit liet ik ze maken in een Belgisch atelier, maar de samenwerki­ng stopte omdat het atelier op zijn maximumpro­ductie zat.”

“De grootste uitdaging voor mij was nu het uitdenken van een mannenlijn. Voor hen ontwierp ik een weekendtas en business

bag.”

Serax werd in 1986 opgericht. De eerste bedrijvigh­eden (de verkoop van koperen bloempotte­n) speelden zich af in een garage in Edegem. Vijf verhuisbew­egingen later is het bedrijf nu permanent gevestigd in Kontich, waar het in 2019 alweer een grote uitbreidin­g plant. Serax telt zo’n 65 medewerker­s en is nog op zoek naar verkopers in binnenen buitenland.

Ook voor mannen

 ??  ?? Bea Mombaers en Axel Van den Bossche in de showroom van Serax. Naast een handtassen­collectie kwam er ook een meubellijn met onder meer lederen zitzakken.
Bea Mombaers en Axel Van den Bossche in de showroom van Serax. Naast een handtassen­collectie kwam er ook een meubellijn met onder meer lederen zitzakken.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium