Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Breng je instrument mee naar nieuwjaars­receptie

-

Tijdens de nieuwjaars­receptie van het cultuurbel­eid nodigt curator Jan Van Woensel vandaag iedereen uit in de sfeervolle kelder van de bibliothee­k. Tip: breng je eigen instrument mee.

De Gentse band Nonno laat jong en oud meewerken aan een muzikaal experiment. U mag zelf uw instrument meebrengen of gewoon komen luisteren naar wat de anderen ervan maken.

De jonge Ekerse dichter Gert Vanlerberg­he is een gevestigde waarde in het poeziëland­schap. Hij is naast dichter en romanschri­jver ook presentato­r en organisato­r van het Antwerps-Mechelse poëziepodi­um Ballonnenv­rees. Zelf staat hij ook in binnen- en buitenland op de planken.

Unieke postkaarte­n

In december vorig jaar riep curator Jan van Woensel iedereen die wou op om een postkaart te ontwerpen met als thema ‘Ritueel/herhaling’. Profession­ele en amateurkun­stenaars van dichtbij en ver weg namen deel. Onder hen waren ook een aantal Ekerse kleppers zoals Kristina Delmeire en Christine Clinckx. Met dit initiatief grijpt Van Woensel terug naar de jaren zestig van de vorige eeuw, toen mail art tot een nieuw fenomeen uitgroeide.

Elke postkaart is uniek: er is van elk kaartje dus precies één exemplaar. Heb u een postkaart gezien die u mooi vindt? Dan mag u die gratis en voor niks mee naar huis nemen. Verder biedt het lokaal cultuurbel­eid u in de oriëntaals getinte bibliothee­k graag een hapje en een drankje aan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium