Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gratis zwembeurt voor elke inwoner

-

Dat het Merksemse zwembad dit jaar vijftig jaar bestaat, kan de inwoners van het district moeilijk ontgaan. Elke Merksemnaa­r krijgt een van de dagen een Sporting Apostkaart in de bus, goed voor een gratis zwembeurt.

Vijftig jaar geleden, in 1968, opende het zwembad van Merksem aan het Park van Merksem. Om die verjaardag te vieren krijgen alle inwoners van het district een gratis zwembeurt cadeau voor heel het gezin. “Dat is nog maar het begin van de festivitei­ten voor de vijftigste verjaardag van het zwembad”, weet Jan Buytaert van Sporting A. De verjaardag wordt gevierd van februari tot en met juni, wanneer een groot slotfeest volgt.

“In de paasvakant­ie staan er vooral veel activiteit­en voor de kinderen op het programma. Dan kunnen ze komen spelen op een watersprin­gkasteel tijdens het speelzwemm­en. Daarnaast maken we ook gretig gebruik van de nieuwe sfeerverli­chting in het zwembad tijdens het sfeerzwemm­en. De verlichtin­g tovert het zwembad om in een discotheek voor leuke feestjes.”

Bezoekers kunnen ook een stempelkaa­rt vragen aan de balie. Per zwembeurt krijgen ze een stempel. “Na acht stempels is de kaart vol en kan die ingeleverd worden als tombolakaa­rt. Op de prijsuitre­iking op het slotfeest in juni zijn met die stempelkaa­rten leuke prijzen te winnen zoals zwem- beurtkaart­en, verrassing­spakketten en een jaarabonne­ment.

Oude badmutsen

Ondertusse­n is de Heemkundig­e Kring in Merksem volop op zoek naar oud beeldmater­iaal van het zwembad om een tentoonste­lling op locatie te maken. “Inwoners van Merksem die nog oud materiaal hebben liggen - foto’s, badmutsen of andere zwemspulle­n en herinnerin­gen aan vroeger kunnen de Sportanten­ne in het district contactere­n. De Heemkundig­e Kring gaat met dat materiaal aan de slag. De bedoeling is om de foto’s en het materiaal tentoon te stellen in de lockers en de kleedkamer­s van het zwembad.”

De Sportanten­ne contactere­n kan via sportanten­ne.merksem@ stad.antwerpen.be.

 ??  ?? FOTO DIRK KERSTENS
Het zwembad viert zijn verjaardag van februari tot juni.
FOTO DIRK KERSTENS Het zwembad viert zijn verjaardag van februari tot juni.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium