Gazet van Antwerpen Stad en Rand

‘Wat een Geluk’ dat u Nele Bauwens kan zien!

-

Een persoonlij­k verhaal vertellen en liedjes zingen: met Wat een Geluk is Nele Bauwens toe aan een tweede soloshow, die nog het best in het vakje cabaret past. Kinderen of geen kinderen? Wat Bauwens beslist, verneemt u vanavond in OC De Djoelen in OudTurnhou­t.

“Uit mijn eerste solovoorst­elling heb ik geleerd dat ik mijn onderwerpe­n dicht bij mezelf moet zoeken”, vertelt Nele Bauwens. “Van beroep ben ik actrice en zangeres. Het gevaar bestaat dat je dan ook in je eigen show een rol gaat spelen. Daar moet je je voor hoeden. Dus maak ik meteen duidelijk: dit ben ik zelf. In de tweede show ga ik daar nog verder in. Ik wil graag ontroering losmaken in de zaal, het is niet altijd om te lachen, ik durf de gevoelige snaar te bespelen.”

“Ik heb het over mijn relatie, maar ik heb mijn vriend wel een andere naam gegeven

(lacht). En ik heb het over bijeenkoms­ten met vriendinne­n die alleen maar over hun kinderen praten. Ben je pas een vrouw als je moeder bent? Dat is een essentiële vraag in de voorstelli­ng. Ik heb het over wat er gebeurt in mijn leven, maar natuurlijk vergroot ik dat uit, soms wordt het ronduit een parodie. Anders kan je er geen theater van maken. Verhalen vertellen, liedjes zingen: ik breng theater, muziek en humor samen. Als het toch in een vakje moet worden gestopt, staat het nog het dichtst bij wat in Nederland cabaret heet.”

LIEDJE CARRELL

“De titel Wat een Geluk verwijst naar een liedje van Rudi Carrell uit 1960. Ik hoorde het toevallig op de radio en werd vooral getroffen door zinnen als ‘dat ik mee mag ademen met al wat adem heeft’. Ik vind dat zo mooi, zulke liedjestek­sten schrijven ze niet meer. Het leek me een mooi uitgangspu­nt: wat een geluk dat ik Nele Bauwens ben! Dat is echter een te lange titel voor op de affiche (lacht). Maar ik meen het wel zo. Wat een geluk dat ik Nele Bauwens ben en dat ik – om Carrell te citeren – mee mag doen met al wat leeft.”

“Neen, ik breng het nummer niet in de show. Maar ik cover wel Geen wonder dat ik

ween van Paul Severs. Het wordt een hilarische versie, meer verklap ik niet. Schlagers zijn mij niet vreemd. In de familie hadden we een café en daar hoorde ik die liedjes op de jukebox.” (id)

o.a. 19/01 OudTurnhou­t, 21/01 Geel, 10/03 Turnhout, 21/03 Arenberg Antwerpen, 30/03 Mechelen. www.nelebauwen­s.be

 ??  ?? Nele Bauwens.
FOTO KOEN BROOS
Nele Bauwens. FOTO KOEN BROOS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium