Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Jeroen Meus twijfelt nog over presentati­e Eén-quiz

-

Waagt Jeroen Meus (39) volgend jaar zijn kans als quizmaster? De tvkok is gevraagd om Bart De Pauw te vervangen als presentato­r van

Twee tot de Zesde Macht, de populaire zondagavon­dquiz van Eén waarin Meus vaak panellid was. Meus is niet weigeracht­ig, maar twijfelt nog.

“Het zou kunnen dat ik het doe,

b maar dat is nog niet honderd procent zeker”, zei hij gisteren op Studio Brussel. “Ik wil dat het programma blijft bestaan, uit liefde voor mijn vrienden bij Koeken Troef! (het productieh­uis van Bart

De Pauw, red.). Maar ik ben een beetje in snelheid gepakt: ik was nog aan het nadenken toen het nieuws verscheen. Ik heb nog geen ja gezegd, maar ben wel geprikkeld.”

Bart De Pauw presenteer­de de eerste vier seizoenen van de quiz, die vroegtijdi­g werd stopgezet na beschuldig­ingen van grensovers­chrijdend gedrag. Ook zijn fictiereek­s It’s Showtime werd in de koelkast gestopt. Nu lijkt de openbare omroep toch bereid om samen te werken met Koeken Troef!, zolang De Pauw niet bij de producties betrokken is.

Bij het productieh­uis bevestigen ze de plannen voor een vervolg op

Twee tot de Zesde Macht zónder De Pauw. “Er zijn gesprekken geweest met de VRT over een herneming met Jeroen als presentato­r. Maar zolang die overeenkom­st niet is getekend, is niets zeker.” Over andere tv-projecten en over de situatie van De Pauw wil Koeken Troef! niets kwijt.

Als Meus toezegt, zullen we hem pas volgend jaar zien debuteren als quizmaster: het volgende seizoen van Twee tot de Zesde Macht is pas ingepland voor het voorjaar van 2019. (dvg)

 ??  ?? FOTO VRT
Jeroen Meus.
FOTO VRT Jeroen Meus.
 ??  ?? Bart De Pauw.
FOTO VRT
Bart De Pauw. FOTO VRT

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium