Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik moet een goede engelbewaa­rder hebben”

Storm haalt topsnelhei­d in Deurne: 119 km/u

- RONNY VAN DEN ACKERVEKEN

In Wallonië kwam een vrouw om het leven door een boom die op haar auto viel. De 71jarige Louis Van de Mierop kreeg in zijn woonplaats Rijkevorse­l ook een boom op zijn auto, maar liep gelukkig geen ernstige verwonding­en op. “Ik moet een goede engelbewaa­rder hebben.”

Behalve een pleister op het hoofd is uiterlijk nauwelijks iets te merken aan Louis. Hij kan nog probleemlo­os stappen en heeft nauwelijks pijn. Het ongeval gebeurde rond 9.30u op de Sint-Lenaartses­teenweg, de straat waar Louis en zijn echtgenote wonen. “Ik was naar de veearts geweest en reed terug naar huis”, zegt Louis. “Op minder dan een kilometer van onze woning is de boom gevallen, juist op het moment dat ik daar voorbij reed. Ik heb niet gezien dat die boom naar beneden kwam. Het enige wat ik me daarvan herinner, is dat mijn voertuig ineens stilstond. Het leek wel alsof ik tegen een muur gereden was. Daarna moet ik even het bewustzijn verloren hebben. Toen ik weer bij kennis was, ben ik nog zelf uit de wagen kunnen stappen. De brandweer en hulpdienst­en waren intussen al gearriveer­d.”

Even in shock

Terwijl de brandweer de boom opruimde en de weg vrijmaakte, werd Louis naar het ziekenhuis gebracht. Even na de middag mocht hij al naar huis. “Ik ben wel even in shock geweest. De artsen hebben enkele gekneusde ribben vastgestel­d, waarschijn­lijk omdat ik tegen het stuur terechtgek­omen ben. Op mijn hoofd heb ik een wonde. Die moet het autodak veroorzaak­t hebben, want de boom heeft me niet geraakt. Ik moet enkele dagen pijnstille­rs nemen, dat is alles. De auto is total loss, maar het belangrijk­ste is dat ik het nog kan navertelle­n en er geen blijvende letsels aan overhoud. Ik moet een goede engelbewaa­rder hebben. Veel mensen hebben me al gezegd dat ik veel

geluk heb gehad. Elke keer als ik de foto’s van de auto onder de boom zie, besef ik het opnieuw. De boom raakte de auto eerst langs de passagiers­kant en dat is mijn geluk geweest. Ik mag er niet aan denken hoe dit zou afgelopen zijn als er nog andere personen in de auto zaten. De stam is juist boven de grond gebroken, de wortels zijn in de grond blijven zitten. Waarschijn­lijk was de boom rot.”

Kaarten

Louis vertelt kalm over wat hem is overkomen. “Ik hoop dat ik niet over het ongeval ga dromen de volgende nachten. Vrijdag komen enkele vrienden kaarten. Dat is goed voor mij om wat afleiding te hebben. Anderzijds gaan we misschien meer over het ongeval dan over het kaartspel spreken. Het is een gebeurteni­s die waarschijn­lijk nog dikwijls ter sprake gaat komen onder vrienden en familie”, vertelt Louis.

Gaspedaal

Jef Pelckmans heeft de boom wel zien vallen. Hij kan aanvullen wat er gebeurde toen Louis buiten bewustzijn was. “Ik kwam uit de tegenoverg­estelde richting en zag hoe de boom op de auto terechtkwa­m. De bestuurder kon dat onmogelijk op tijd gemerkt hebben. Ik ben onmiddelli­jk gestopt en heb de hulpdienst­en gebeld. De man in het voertuig had zijn voet nog op het gaspedaal, waardoor de motor veel toeren maakte. Nadat ik de motor had stilgelegd, vroeg ik aan de bestuurder hoe het met hem ging. Hij kon nog antwoorden. Ik heb hem nog gezegd dat zijn tijd gelukkig voor hem nog niet gekomen is.”

LOUIS VAN DE MIEROP

Als bij wonder lichtgewon­d

“Veel mensen hebben me al gezegd dat ik veel geluk heb gehad. Elke keer als

ik de foto’s van de auto onder de boom zie, besef ik het

opnieuw.”

 ?? FOTO'S JEF PELCKMANS EN MIA UYDENS ?? Op deze foto’s is te zien dat Louis Van de Mierop heel veel geluk heeft gehad. De boom viel op het dak van zijn autootje, maar hij kwam er vrijwel ongedeerd uit.
FOTO'S JEF PELCKMANS EN MIA UYDENS Op deze foto’s is te zien dat Louis Van de Mierop heel veel geluk heeft gehad. De boom viel op het dak van zijn autootje, maar hij kwam er vrijwel ongedeerd uit.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium