Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De Wever verontschu­ldigt zich bij partner dodelijk slachtoffe­r

- (blg)

Antwerps burgemeest­er Bart De Wever (NVA) excuseert zich bij de partner van Paul Van Laerhoven (39), die omkwam bij de explosie aan de Paardenmar­kt. De Wever stuurde ook al een mail naar de man, die in een open brief had uitgehaald dat hij het “totaal respectloo­s en schandalig” vond dat hij via de pers moest vernemen dat zijn partner gestorven was.

Burgemeest­er Bart De Wever heeft de partner, Frédéric Monsieur, uitgenodig­d voor een gesprek en stelt dat de dienst Slachtoffe­rhulp van de politie nabijer had moeten zijn, maar dat die ervan uitging dat de familie hem zou opvangen.

Begrip

Er moesten dinsdag heel wat slachtoffe­rs worden geholpen. “Dat is wellicht een fout geweest en ik verontschu­ldig mij als die man daar nadelige gevolgen van ondervonde­n heeft”, aldus De Wever. “Daar heb ik alle begrip voor.”

De Wever laat via zijn woordvoerd­er weten dat er een analyse volgt over de communicat­ie rond de explosie en de nasleep ervan.

De lichamen van de twee dodelijke slachtoffe­rs werden dinsdagoch­tend vanonder het puin gehaald, maar het duurde nadien nog uren voor de identiteit­en officieel bevestigd geraakten. Pas toen konden de nabestaand­en op de hoogte worden gebracht. Intussen was het slechte nieuws evenwel al via de media tot bij de partner van het slachtoffe­r geraakt.

 ?? FOTO RR ?? Paul Van Laerhoven en Frédéric Monsieur.
FOTO RR Paul Van Laerhoven en Frédéric Monsieur.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium