Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Van Geel en Sturm: duo eert komische duo’s

PROXIMUS LEAGUE VANDAAG 20.30U

-

Anderlecht mikt op Bolingi en volgt

Schrijvers. Anderlecht is in zijn zoektocht naar een nieuwe spits uitgekomen bij Jonathan Bolingi (23), die nu door Standard wordt uitgeleend aan Moeskroen. De 1m88 grote aanvaller was dit seizoen al goed voor zeven goals en twee assists en is daarmee een revelatie. Het wordt wel een complex dossier aangezien Bolingi nog eigendom is van de Rouches. Paars-wit bekijkt zowel de huur- als aankoopmog­elijkheden. Ook Siebe Schrijvers (21) van Genk staat op de lijst. Logisch: een flankaanva­ller met een actie, en medio 2019 einde contract. “Ik kreeg daarover een sms van een vriend”, aldus Schrijvers. “Maar ik concentree­r me 100 procent op Genk en weet zelf van niets.” (mg, jug)

Ex-topman KBVB aan de slag bij Club

Brugge. Bart Verhaeghe toverde gisteren een opvallende transfer uit zijn hoed: Bob Madou komt vanaf 1 februari het management van Club Brugge versterken. Madou wordt senior marketing partner. In oktober 2016 werd Madou nog in bizarre omstandigh­eden ontslagen als communicat­ieverantwo­ordelijke bij de KBVB, waar hij jarenlang een succesvoll­e tandem vormde met Steven Martens. Hij moet het merk Club Brugge nog beter in de markt zetten naar fans en partners toe. Hij zal de functie combineren met zijn huidige job als merkstrate­eg voor de VRT. Voor de uitwedstri­jd op Antwerp zijn de drie nieuwkomer­s - Vladimir Gabulov, Ivan Tomecak en Krépin Diatta - speelgerec­htigd. (jve)

Nieuwe grasmat op Freethiel goedgekeur­d. Waasland-Beveren maakte van de winterstop gebruik om de grasmat onder handen te nemen. Die werd inmiddels gekeurd door een afgevaardi­gde van de voetbalbon­d en die verklaarde het terrein speelklaar. Er werd ook nieuwe verlichtin­g geplaatst. (whb) De Camargo sluit terugkeer naar België

niet uit. Igor De Camargo (34) staat niet weigeracht­ig tegenover een rentree naar de Jupiler Pro League. De Braziliaan­se Belg zit nu aan tien goals en vijf assists in vijftien competitie­duels bij AEL Limassol in Cyprus. Omdat zijn contract afloopt in juni en AEL nog wat geld wil, is de spits bereid te luisteren naar alle voorstelle­n. (jug) Naessens opnieuw fit. Goed nieuws voor Bob Peeters en Westerlo. Jens Naessens is volledig hersteld van zijn kuitblessu­re en sloot gisteren aan bij de groep. (sks)

Onrust bij Bordeaux na ontslag trainer. Na zeven nederlagen in acht wedstrijde­n heeft Bordeaux trainer Jocelyn Gourvennec dan toch op straat gezet. De nummer dertien uit de Franse eerste klasse heeft ondertusse­n gesprekken aangeknoop­t met Michel Preud’homme en de Fransman Elie Baup. (kvu)

Cédric Bakambu ruilt het Spaanse Villarreal voor het Chinese Beijing Guoan voor 44 miljoen euro. De Congolees is nu de duurste Afrikaanse voetballer ooit. (kvu)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium