Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Op volle sterkte doen we mee voor de eindronde”

Door blessures getergd Merksem hoopt op derde thuiszege

-

Zondag bekampt Merksem in eigen huis Lentezon Beerse. De troepen van trainer Jan Lemmens zijn bezig aan een wisselvall­ig seizoen en hopen na een nul op zes aan te knopen met een overwinnin­g.

“We zitten al een paar maanden met bijzonder veel geblesseer­den en ik zie niet meteen beterschap voor de komende weken”, legt Merksemcoa­ch Jan Lemmens de vinger op de wonde. “Met een twaalftal spelers in de lappenmand mis ik in principe een volledig elftal. De jongens die nu hun kans krijgen hebben niet per se minder kwaliteit, maar je voelt wel dat we automatism­en en ervaring missen. Door de afwezighei­d van jongens als Pinheiro, Mullenbruc­k en Isenbaert missen we leiders op het veld. Het zal misschien verbazen, maar ik geloof dat we op volledige sterkte zouden kunnen meedingen naar de eindrondep­laatsen. Maar gezien onze huidige situatie, moeten we gewoon de linkerkolo­m ambiëren.”

Met Lentezon Beerse ontvangen de Merksemnar­en een taaie tegenstand­er, al kon de zesde uit de stand de afgelopen twee weken niet winnen van Schoten en Donk. “We gaan natuurlijk vol voor de overwinnin­g”, zegt Lemmens. “We mogen trouwens niet te veel punten meer laten liggen of we dreigen terug achterom te moeten kijken. Lentezon Beerse is geen slechte ploeg, ze hebben een aantal goede spelers. In de heenwedstr­ijd scoorden we nog diep in blessureti­jd de gelijkmake­r. Zondag gaan we gewoon voor winst.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium