Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ze zijn sterk, maar het is ook Barcelona niet”

20jarige Vincent Van Endert hoopt zich na sterk seizoen ook tegen HalleGooik te tonen

-

Proost Lierse staat voor drukke dagen. Vanavond krijgen de Pallieters het bezoek van landskampi­oen HalleGooik. Maandag spelen ze in de kwartfinal­e van de Beker van België tegen FT Charleroi.

Drukke tijden dus voor de Lierenaars en voor Vincent Van Endert. “Maar dat is net leuk”, zegt de 20jarige youngster.

“Halle-Gooik wordt uiteraard heel zwaar, maar je moet er altijd van uitgaan dat je er toch iets tegen kan rapen. Anders kan je de match evengoed niet spelen. In de heenronde hebben we ze ook lang op 0-0 kunnen houden. Als je tegen hen op voorsprong kan komen, dan kan je hen verontrust­en. In het andere geval wordt het heel moeilijk. Halle-Gooik is sterk, maar het is ook Barcelona of Real Madrid niet. Ze zijn niet onklopbaar. Ze verloren dit seizoen toch ook al één keer.”

Van Endert is bezig aan zijn tweede seizoen bij Proost Lierse. Een keuze die hij zich nog niet beklaagd heeft. “Ik denk dat het de beste beslissing uit mijn loopbaan is geweest om voor de zaal te kiezen op het hoogste niveau. Ik combineer dit nu met voetballen bij vierdeprov­incialer Gooreind. En dat loopt perfect. Sinds dit jaar heb ik dan ook nog eens een vaste plaats in de ploeg. Vorig seizoen pendelde ik nog tussen de beloften en de A-ploeg. Nu ben ik dus opgeschove­n. Ik wist al vier keer te scoren en gaf ook al enkele assists. Ik ben op mijn best als ik door mijn werklust de betere spelers wat kan ontlasten. Nee, ik voel het vertrouwen en dan ben je als voetballer altijd op je sterkste.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium