Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit is mijn beste seizoen ooit”

Soufiane Bouchikhi verkeert in de vorm van zijn leven

-

Soufiane Bouchikhi start zondag als torenhoog favoriet in de Crosscup van Hannuit. De viceBelgis­che kampioen cross gaat in het Luikse de strijd aan met Belgisch kampioen cross Isaac Kimeli en de Europese topper Andy Vernon.

Met grote voorsprong won Bouchikhi deze winter al de Crosscupma­nches van Mol en Roeselare. Vervolgens werd de Antwerpena­ar vijfde op het EK cross in Samorin, won hij de veldloop in Soest op oudjaar. Vorige zaterdag werd hij dan ook nog eens knap vierde in de prestigieu­ze cross van Edinburgh. “Over zowel Soest als Edinburgh was ik heel tevreden”, zegt Bouchikhi. “Ik vond dat ik in die crossen beter liep dan op het EK. In Hannuit verwacht ik vooral tegenstand van Isaac Kimeli en de Brit Andy Vernon.”

Het lijkt de laatste maanden wel alsof Bouchikhi iedere race sterker wordt. “Ik heb deze winter zeker een à twee stappen vooruit gezet. Dit is zonder twijfel mijn beste seizoen ooit. Maar een verrassing is het niet. De mensen die me volgen weten dat dit een logisch vervolg is na het zomerseizo­en, waarin ik onder meer op het WK in Londen al mooie dingen liet zien.”

Als Bouchikhi de lijn kan blijven doortrekke­n, kan hij komende zomer ook weleens hoog scoren op het EK in Berlijn. “Alle toppers houden intussen rekening met mij. Maar dat geeft geen extra druk. Alleen maar meer motivatie. In iedere race op Europees niveau wil ik voortaan meedoen voor de zege.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium