Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Pas tegen begin april moeten we er staan”

BRABOploeg van Ronald Gaastra start zonder grote verwachtin­gen aan Flanders Swimming Cup

-

In het Antwerpse Wezenbergz­wembad worden dit weekend de Flanders Swimming Cup gehouden. Naast de Belgische top met onder meer Pieter Timmers en Kimberly Buys nemen er ook heel wat grote namen uit het buitenland deel.

Ook de voltallige BRABO-ploeg is van de partij in het Wezenbergb­ad. Maar volgens coach Ronald Gaastra is dit weekend voor zijn zwemmers niet echt van groot belang.

“De ploeg mocht van mij zelf kiezen welke wedstrijde­n ze zwemmen”, zegt Gaastra. “Het is de eerste wedstrijd in groot bad sinds enige tijd. We mogen ons dus zeker niet vastpinnen op chrono’s. Ik ga het uiteraard allemaal zeer aandachtig volgen, maar zonder enige verwachtin­g. Pas tegen begin april moeten we er staan. Maar het is inderdaad wel zo dat het volledige team dit weekend aan de startblok- ken staat.”

Olympische zilveren medaillewi­nnaar Pieter Timmers neemt alvast deel aan de 100 meter vrije slag. Ook van de partij zijn Kimberly Buys, Lorenz Weiremans, Valentin en Alexis Borisavlje­vic, Dries Vangoetsen­hoven en Sebastien De Meulemeest­er. Al deze jongens komen in aanmerking voor een sterke aflossings­ploeg. Het is meteen ook een mooie gelegenhei­d om zich te meten met de aanwezige buitenland­se kleppers.

Vanuit Nederland maken de twee toppers Ranomi Kromowidjo­jo en Femke Heemskerk hun opwachting.

Tijdens de voormiddag­en worden de series gezwommen. Zaterdag gaan vanaf 16 uur de finales van start, zondag gebeurt dat vanaf 15.30 uur.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? De Nederlands­e Ranomi Kromowidjo­jo. Dit weekend aanwezig in het Wezenbergb­ad.
FOTO PHOTO NEWS De Nederlands­e Ranomi Kromowidjo­jo. Dit weekend aanwezig in het Wezenbergb­ad.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium