Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Antwerpse verliest vrouw met wie ze in 25 landen wilde trouwen

-

Julian P. Boom is gisteren op 40jarige leeftijd overleden. De vrouw werd bekend nadat ze samen met haar Antwerpse liefde Fleur Pierets plannen had gemaakt om te trouwen in de 25 landen waar het holebihuwe­lijk legaal is. Een agressieve kanker besliste er anders over.

De voorbije maanden waren Julian en Fleur al vier keer getrouwd. In New York, Antwerpen, Amsterdam en Parijs. De andere 21 landen zouden elkaar dit jaar in snel tempo opvolgen tijdens hun ‘Wereldtour­nee van de liefde’. Daarmee wilde het koppel strijden voor de lgbt-rechten (lesbische, gay-, biseksuele en transgende­rrechten) en aankaarten dat het huwelijk tussen twee mannen of twee vrouwen in zo’n 170 landen nog altijd onmogelijk is.

Maar enkele weken geleden liet Fleur via Facebook weten dat het noodlot had toegeslage­n en dat Julian ernstig ziek was. “De vrouw van mijn leven is aan het sterven”, schreef ze toen. Dokters gaven Julian nog maar drie maanden, nadat ze meerdere tumoren hadden vastgestel­d die al ruim tien jaar groeiden. In 2016 nog overwon Julian borstkanke­r, maar er werden toen geen scans van haar hersenen gemaakt, waardoor het koppel niets afwist van de agressieve ziekte die Julian gisteren fataal werd.

Fleur meldde het droevige nieuws nu via Facebook. Aan uw krant vertelde ze “niet te weten wat ze op dit moment moet zeggen. Behalve dat ik de grootste liefde heb mogen meemaken en dat die er nu niet meer is. Het is een absolute hel.”

Steunbetui­gingen

Op Facebook regent het steunbetui­gingen. Het koppel was een inspiratie­bron voor velen in hun strijd voor gelijke lgbt-rechten.

In een eerder interview dit jaar vertelde Fleur dat ze na de dood van Julian wellicht alle landen waar ze met Julian zou trouwen in haar eentje gaat bezoeken, in de hoop dat het troost brengt. Ze vertelde ook dat ze van plan is om Julian te laten cremeren en haar as in New York te verstrooie­n. “Waarschijn­lijk op een paar plekken waar we samen heel gelukkig waren. Ik ga ook wat as in een hangertje laten verwerken, zodat ze voor altijd bij me zal zijn.”

 ?? FOTO PATRICK DE ROO ?? Julian P. Boom is gisteren overleden. “Ik mocht de grootste liefde meemaken, maar die is er nu niet meer. Het is een absolute hel”, zegt haar Antwerpse echtgenote Fleur Pierets.
FOTO PATRICK DE ROO Julian P. Boom is gisteren overleden. “Ik mocht de grootste liefde meemaken, maar die is er nu niet meer. Het is een absolute hel”, zegt haar Antwerpse echtgenote Fleur Pierets.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium