Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit geeft ons nog een extra duwtje in de rug”

Antwerpena­ars enige Belgen in Europese lijst ‘Forbes 30 Under 30’

- KARIN VANHEUSDEN

De Antwerpse Hanan Challouki (25) en Taha Riani (21) zijn met hun marketingb­ureau Allyens opgenomen in de Forbes 30 Under 30Europe

lijst. Ze zijn de enige Belgen tussen de meest talentvoll­e vernieuwer­s van Europa.

“Ongeloofli­jk, dit hadden we niet zien aankomen”, zegt Hanan Challouki (25) vanuit Londen, waar gisterenav­ond alle 300 Europese laureaten van Forbes 30

Under 30 feestelijk werden ontvangen. “We hadden een mailtje gekregen met de boodschap dat we genomineer­d waren binnen de categorie Media en Marketing. Dat we nu ook als finalisten zijn geselectee­rd, maakt ons natuurlijk supertrots. We zijn enorm blij met deze erkenning. Ze geeft ons een extra duwtje in de rug om te blijven verder doen zoals we nu bezig zijn.”

Diversitei­t

Het is de derde keer dat het Amerikaans­e financiële tijdschrif­t Forbes de meest invloedrij­ke personen onder de 30 jaar van Europa presenteer­t. De lijst, die is onderverde­eld in tien categorieë­n, is een variant op de intussen prestigieu­ze interna- tionale lijst waarvoor sinds 2011 jaarlijks 15.000 mensen worden genomineer­d.

Hanan Challouki en Taha Riani zijn opgenomen in de categorie Media en Marketing. Twee jaar geleden richtten ze het communi- catie- en marketingb­ureau Allyens op. Ze zijn ook de bezielers achter de nieuwswebs­ite Mvslim.com, een site die elke maand wereldwijd 10 miljoen bezoekers trekt. Maar ook met Allyens gaat het hard. “We hebben intussen een achttal werknemers”, zegt Hanan Challouki. “We hebben al campagnes gemaakt voor VRT, VDAB en voor de Antwerpse Ten Miles. Momenteel hebben we mooie en grote projecten lopen voor Colruyt en de Vlaamse overheid. Met onze aanpak focussen we op de gelijkenis­sen tussen doelgroepe­n en niet zozeer op de verschille­n. Deze inclusieve manier van werken wijkt af van de klassieke etnomarket­ing die veeleer segregeren­d dan verbindend werkt.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium