Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bijna 150.000 bezoekers in 2017

- (kvh)

Het Museum voor Hedendaags­e Kunst (M HKA) op het Zuid heeft in 2017 147.691 bezoekers mogen ontvangen. En dat ondanks de sluiting tussen februari en april vanwege verbouwing­en.

Die verbouwing­en hebben de beleving van het M HKA veranderd. In plaats van een kunsthalwe­rking werkt het museum voortaan naar een museaal programma. Sinds de heropening in april 2017 toont het M HKA voor het eerst een permanente basiscolle­ctie, van nationale en internatio­nale kunstenaar­s, historisch en hedendaags.

Verder is ook de onthaalinf­rastructuu­r aangepast: digitaal en ervaringsg­ericht, met een bib en een leeszaal in het hart van het museum.

Sinds de heropening heeft het publiek het M HKA herontdekt, zo blijkt. De gratis toegankeli­jke collectier­uimte mocht ruim 64.000 bezoekers ontvangen. De Joseph Bueys-expo Groeten van de Euroaziaat die tijdens het jaareinde liep, klokte zondag af op 50.000 bezoekers.

Ook de tentoonste­llingen extra muros waren een succes. De groepstent­oonstellin­g die het M HKA maakte voor het Grieks Museum voor Hedendaags­e Kunst in Athene was goed voor 15.000 bezoekers.

2018 begint ook mooi met de expo AMVK van Anne-Mie Van Kerckhoven. Verder om naar uit te kijken is de tentoonste­lling

Bloedrood/Sanguine. Luc Tuymans on Baroque, die op 1 juni

wordt geopend.

 ?? FOTO DIRK KERSTENS ?? Ondanks een sluiting in het voorjaar vonden heel wat mensen de weg naar het M HKA vorig jaar.
FOTO DIRK KERSTENS Ondanks een sluiting in het voorjaar vonden heel wat mensen de weg naar het M HKA vorig jaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium