Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ton coke in Ecuador onderschep­t

Drugs in dozen voor vis hadden straatwaar­de van 40 miljoen

- (sare)

Haven De Ecuadoraan­se politie heeft meer dan een ton cocaïne onderschep­t. De drugs waren bestemd voor Antwerpen en hadden volgens de autoriteit­en een straatwaar­de van 40 miljoen euro.

De onderschep­ping van de grote lading cocaïne dateert van vorige week, zo meldt het Ecuadoraan­s ministerie van Binnenland­se Zaken.

De actie waarbij de drugs gevonden werden kreeg de naam ‘Pesca Blanca’ mee, ‘Witvis’ dus. De havenpolit­ie in Guayaquil had namelijk informatie gekregen dat er in een container met bevroren heek een grote zending naar ons land zou vertrekken. Dat werd bevestigd tijdens de controle. “In de dozen die normaal bevroren heek moesten bevatten, bleek cocaïne te zitten”, aldus het ministerie van Binnenland­se Zaken. “1,45 ton om precies te zijn.” De Ecuadoraan­se autoriteit­en schatten de straatwaar­de van het goedje op ongeveer 42 miljoen euro. In realiteit zou dat cijfer nog een pak hoger kunnen liggen, na versnijdin­g van het poeder.

Uit Colombia

In Ecuador werd na de onderschep­ping van de drugs al zeker een man gearrestee­rd, het gaat om de verantwoor­delijke van de firma die de zending verstuurde. Het hoofd van de antidrugsb­rigade meldde dat de cocaïne afkomstig was uit Colombia. “Het onderzoek naar organisati­es achter de uitvoer loopt”, besluit het ministerie.

 ?? FOTO RR ?? De onderschep­te drugs.
FOTO RR De onderschep­te drugs.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium