Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Met het vertrouwen van Vermant

Jur Schryvers (20) grijpt zijn kans als verdedigen­de middenveld­er

- BENNY CALLAIJ

Ja, er was het debuut van Sven Vermant. En ja, er waren de drie punten tegen STVV die WaaslandBe­veren weer wat deden aansluiten bij de ploegen die nog meedingen naar een ticket voor Playoff 1. Maar de verrassing van zaterdagav­ond was Jur Schryvers. Die kreeg zijn kans als verdedigen­de middenveld­er en deed het meer dan behoorlijk.

Voor zijn eerste officiële wedstrijd als coach van Waasland-Beveren had Sven Vermant meteen een verrassing van formaat in huis. Omdat Ibrahima Seck tegenwoord­ig bij Genk speelt en Victorien Angban zaterdag geschorst was, moest er gepuzzeld worden op het middenveld. En daar kreeg de 20jarige Jur Schryvers zijn kans als

“Ik ken Jur van bij de beloften bij Club Brugge en wist dat hij daar ook zijn mannetje kon staan”, lichtte Vermant toe. “Hij kan ook als rechtsacht­er en rechtermid­denvelder uit de voeten. Maar voor mij was het zoeken naar de juiste balans in het elftal en ik denk dat ik met hem een juiste keuze heb gemaakt op het defensieve

vlak.”

Even wennen

Schryvers zelf was eveneens verrast. Hij leek immers vooral als back-up voor rechtsacht­er Laurent Jans te zijn aangetrokk­en. “Ik hoorde vorige donderdag, enkele dagen voor de wedstrijd, dat ik aan de match zou beginnen als verdedigen­de middenveld­er. Onze nieuwe coach wist van mijn periode bij Club Brugge dat ik ook daar mijn streng kon trekken. We hebben er veel over gepraat en hij vertelde me dat hij enorm veel vertrouwen had in mij. Achteraf gezien kan ik alleen maar tevreden zijn over mijn wedstrijd.”

En terecht, want de jonge snaak speelde een meer dan degelijke partij. “In de beginfase van de wedstrijd was het toch wel even wennen om op die positie te spelen. Het was immers al meer dan een half jaar geleden dat ik daar had getraind of gespeeld. Toch denk ik dat het redelijk goed liep. In de eerste helft was er een lichte zenuwachti­gheid, maar na de rust liep het helemaal los. Ik heb het allemaal simpel proberen te houden en gevoetbald in functie van de ploeg.”

Met Sven Vermant loopt Schryvers dus zijn oude coach weer tegen het lijf. En dat heeft als voordeel dat hij perfect weet wat er van hem verwacht wordt en dat hij de voetbalvis­ie van Vermant al door en door kent. “Ik denk dat iedere coach zijn eigen accenten probeert te leggen, maar de voetbalvis­ies van Philippe Clement en onze nieuwe trainer zijn gelijkaard­ig. Veel zal er dus niet veranderen. Het belangrijk­ste is dat we ook die wedstrijde­n blijven winnen. Deze overwinnin­g tegen Sint-Truiden is dus een enorme opsteker. Hiermee zijn we 2018 op een perfecte manier gestart.”

En nu naar Anderlecht

Morgen staat er al een nieuwe wedstrijd op het programma. Dan trekt Waasland-Beveren naar Anderlecht. Hoopt de jonge verdediger stiekem op een nieuwe basisplaat­s? “Ik ben in eerste instantie aangetrokk­en als back-up voor de rechtsback­positie. Dat ik ook mijn kans kreeg als verdedigen­de middenveld­er is uiteraard leuk, maar het is aan de trainer om keuzes te maken. Uiteindeli­jk ben ik tevreden met de kansen die ik tot nu toe al kreeg bij Waasland-Beveren.”

Jur Schryvers “Onze coach wist al van in mijn tijd bij Club Brugge dat ik ook op het middenveld uit de voeten kan. In het begin was ik licht zenuwachti­g, na de rust liep het helemaal los.”

 ??  ?? Jur Schryvers zaterdag aan de bal tegen SintTruide­n.
FOTO PHOTO NEWS
Jur Schryvers zaterdag aan de bal tegen SintTruide­n. FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium