Gazet van Antwerpen Stad en Rand

District unaniem voor behoud bus 31

-

Nadat Deurne zich vorige week al unaniem had uitgesprok­en voor het behoud van buslijn 31, is nu ook Borgerhout het daarover eens geraakt. De buslijn werd twee weken geleden afgeschaft door De Lijn.

Sinds 8 januari rijdt bus 31 niet meer tussen het Koningin Astridplei­n in Antwerpen en Silsburg in Deurne. Door de afschaffin­g worden verschille­nde wijken in zowel Deurne als Borgerhout niet meer bediend. “Heel wat reizigers moeten nu extra ver stappen naar een halte of ze moeten overstappe­n, willen ze naar het centrum van Antwerpen reizen”, zegt Borgerhout­s sp.a-Groen-fractielei­der Stef Lauwers. “Vooral de bewoners uit de Tuinwijk in Borgerhout en de mensen uit de Unitaslaan en de Drakenhofl­aan in Deurne blijven in de kou staan.”

Daarom adviseerde de districtsr­aad het college van burgemeest­er en schepenen gisterenav­ond om er bij De Lijn op aan te dringen om buslijn 31 te behouden. Verder adviseerde de districtsr­aad ook om aan De Lijn te vragen om een volwaardig alternatie­f uit te werken zodat de getroffen wijken opnieuw van openbaar vervoer worden voorzien. De voorstelle­n tot advies werden door zowel meerderhei­d (sp.a, Groen en PVDA) als oppositie (N-VA, Open Vld en Vlaams Belang) unaniem goedgekeur­d.

Duidelijk signaal

Daarmee volgt Borgerhout Deurne waar vorige week, op initiatief van N-VA-fractielei­der Philippe Van Acker, de districtsr­aad zich unaniem uitsprak voor het behoud van buslijn 31. “Als district kunnen we niet bepalen hoe De Lijn het openbaar vervoer organiseer­t, maar we willen wel een duidelijk signaal geven”, zei Van Acker toen.

Of De Lijn zal ingaan op de vraag van beide districten is echter zeer de vraag. Woordvoerd­er Tom Van der Vreken liet in december nog aan uw krant weten dat de afschaffin­g van bus 31 kadert binnen de keuze van De Lijn om de kronkelend­e buslijnen doorheen wijken af te bouwen en in te zetten op snelle verbinding­en op het kernnet.

 ??  ?? De Lijn schafte twee weken geleden buslijn 31 tussen het Koningin Astridplei­n en Silsburg af.
FOTO VICTORIANO MORENO
De Lijn schafte twee weken geleden buslijn 31 tussen het Koningin Astridplei­n en Silsburg af. FOTO VICTORIANO MORENO

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium