Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Mission Masala Van foodtruck tot restaurant

Koppel brengt moderne Indische keuken in februari naar Troonplaat­s

- NATHALIE VAN LAER

Ze hebben al twee foodtrucks, maar de eigenaars van Mission Masala besloten dat het tijd werd voor de overstap naar een vaste stek in Antwerpen. Op 2 februari opent hun Indisch restaurant de deuren op de Troonplaat­s.

Liefhebber­s van de Indische keuken kunnen vanaf begin volgende maand terecht in restaurant Mission Masala op de Troonplaat­s. Eigenaars Pavan Bajwa en Tim Van den Heuvel lanceerden met Mission Masala en Bombay BBQ eerder al twee succesvoll­e foodtrucks. “Maar we vonden dat het tijd werd voor een vaste stek in Antwerpen. We zijn hier ondertusse­n al vier jaar mee bezig en hebben altijd veel positieve reacties gekregen. Omdat zo’n foodtruck ook altijd een hele verhuis met zich meebrengt, is een eigen restaurant dus de volgende logische stap”, vertellen Bajwa en Van den Heuvel.

Frisse wind door buurt

Voor hun restaurant waren Bajwa en Van den Heuvel op zoek naar een niet al te groot pand. “We wilden liever klein beginnen. Een terras vonden we wel een absolute must. Wij komen allebei heel graag buiten, dat vonden we ook het leuke aan een foodtruck. Er heerst altijd een heel aangename sfeer met de klanten en die sfeer willen we ook in Mission Masala. We zijn per toeval op dit pand uitgekomen, maar we wisten meteen: dit wordt het.”

De twee voelden zich er meteen op hun gemak. “De Troonplaat­s heeft anderhalf jaar geleden een make-over gehad en er zijn hier enkele nieuwe zaken bijgekomen, zoals Kolonel Koffie. Er waait dus zeker een frisse wind door de buurt.”

Streetfood en curry’s

De menukaart van Mission Masala is een combinatie van gerechten uit hun twee foodtrucks. “Bombay BBQ serveert – zoals de naam al zegt – Indian BBQ en Mission Masala biedt vooral curry’s en Aziatische streetfood aan. Een selectie hieruit maken bleek toch niet zo gemakkelij­k. De Indische keuken is heel divers en we hebben maar een beperkte menukaart. Omdat we toch verschille­nde gerechten willen aanbieden, zullen we af en toe nieuwe suggesties op de kaart plaatsen.”

De twee zijn helemaal klaar voor deze nieuwe uitdaging. “Natuurlijk blijft het spannend, want het is niet evident om iets op te starten in de Belgische horeca en er meteen iets aan over te houden. Maar dit houdt ons enthousias­me niet tegen”, klinkt het overtuigd bij de twee.

Festivalsf­eer

“Ik ben in maart gestopt als barman in café Polé Polé in Gent, zodat ik mij volledig kan focussen op ons restaurant”, zegt Van den Heuvel. “Mijn vrouw werkt nog voltijds in de mode, dus zij zal vooral in het weekend bijspringe­n. Daarnaast zal zij ook de recepten creëren voor de menukaart. Maar sowieso zijn we nog lang niet van plan om te stoppen met onze foodtrucks. We hebben al op veel festivals gestaan en dat is telkens heel leuk. We zijn nog niet klaar om afscheid te nemen van die festivalsf­eer. Maar we hopen op termijn ook op een tweede restaurant, in Gent of Brussel.”

Pavan Bajwa en Tim Van den Heuvel van Mission Masala. “Het werd tijd voor een vaste stek in Antwerpen.”

FOTO JAN VAN DER PERRE

 ??  ?? PAVAN BAJWA & TIM VAN DEN HEUVEL
Eigenaars Mission Masala
PAVAN BAJWA & TIM VAN DEN HEUVEL Eigenaars Mission Masala

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium