Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vermaelen twee weken out

-

Thomas Vermaelen is slechts twee weken buiten strijd. Dat maakte zijn club Barcelona gisteren bekend. De verdediger blesseerde zich zondag tijdens de wedstrijd tegen Betis Sevilla (0-5-overwinnin­g). Vlak voor rust werd hij vervangen met pijn in de hamstrings. Medisch onderzoek toonde gisteren aan dat de blessure meevalt en Vermaelen slechts twee weken aan de kant moet. De wedstrijd tegen Betis was de dertiende op rij waarin Vermaelen in actie kwam. Tien daarvan begon hij in de basis. Toch komt de blessure ongelegen, want Vermaelen was net aan een goede reeks bezig en door zijn blessure komt de net herstelde Umtiti weer in de ploeg. Vermaelen zal dus straks opnieuw moeten knokken voor zijn plaats. (gegy) Antwerp: Ardaiz afwezig wegens ziekte. Geen Joaquin Ardaiz tegen Club Brugge afgelopen zondag. De diepe spits was ziek en moest zo forfait geven voor de topper. Ook gisteren was de Uruguayaan nog steeds niet aan de beterhand. De wedstrijd van morgen tegen AA Gent lijkt dus onhaalbaar voor Ardaiz. De elf die 2-2 speelden tegen de leider werkten gisteren een recuperati­etraining af. Nadien ging het nog naar de wellness om snel herstel te bevorderen. De overige Antwerpspe­lers kregen een doordeweek­se veldtraini­ng. Geblesseer­den Arslanagic, Batubinsik­a en Rodrigues moesten het nog bij (individuel­e) revalidati­e houden. (gegy, stdr) Waasland-Beveren: Schwarz naar Sarpsborg. Ronnie Schwartz (28) verlaat Waasland-Beveren en trekt naar de Noorse eersteklas­ser Sarpsborg 08 FF. Het contract van de Deense aanvaller liep op het einde van het seizoen af. Schwartz zakte in de zomer van 2016 af naar Beveren, maar in het Waasland kon hij nooit echt potten breken. In totaal speelde hij 14 wedstrijde­n, waarin hij slechts één keer wist te scoren. Vorig jaar stond Schwartz dicht bij een overgang naar het Noorse Stabaek IF, maar op de laatste training scheurde hij zijn kruisband, waardoor de deal afsprong. Na een lange revalidati­e sloot de Deen begin deze maand opnieuw aan bij de groepstrai­ning. (whb)

Lierse: blessure Frans valt mee. De blessure die Fréderic Frans vrijdagavo­nd in Brugge opliep, lijkt mee te vallen. De aanvoerder van de Pallieters moest met een hamstringl­etsel naar de kant, maar een scan bracht niet al te veel schade aan het licht. Frans is zondag zeker inzetbaar tegen Union. Boubacar Diarra hield aan het treffen in Brugge dan weer een adductoren­letsel over en traint voorlopig individuee­l. Dat geldt ook voor Andrei Camargo, wiens kniehinder hardnekkig­er blijft dan verwacht. Brice Ntambwe revalideer­t verder na zijn hamstringl­etsel, maar komt zondag zeker nog niet in actie. (kugu)

Gil Van Moerzeke(19) tekent een contract tot 2020 bij Lokeren. De beloftevol­le verdediger wordt beloond voor zijn uitstekend­e winterstag­e. *** De Reviewcomm­issie heeft besloten Sven

Kums niet te vervolgen voor de elleboogst­oot in het gezicht van Genk-middenveld­er Ruslan Malinovsky­i. *** Union (1B) huurt de voormalige Belgische belofte-internatio­nal Nathan Kabasele tot het einde van het seizoen van de Turkse tweedeklas­ser Gazianteps­por, met een aankoopopt­ie. Anderlecht had de aanvaller vorige zomer na diverse uitleenbeu­rten verkocht aan de Turkse club. *** Benito Raman speelt ook volgend seizoen voor Fortuna Düsseldorf. De Duitse tweedeklas­ser verlengde de huuroveree­nkomst met Standard tot juni 2019, mét aankoopopt­ie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium