Gazet van Antwerpen Stad en Rand

En nu écht naar tweede plaats klimmen

Telenet Giants Antwerp op zoek naar zevende opeenvolge­nde zege in Lotto Arena

- PATRICK CEULEMANS

Telenet Giants Antwerp werkt vanavond in de Lotto Arena de uitgesteld­e wedstrijd van de eerste speeldag tegen Limburg United af. Als de Sinjoren winnen, staan ze voor het eerst deze campagne niet meer virtueel, maar echt alleen op de tweede plaats.

Pascal Angillis kende op 1 december een mooi debuut als coach bij Limburg United: hij boekte na een thriller een 80-78-overwinnin­g tegen Telenet Giants Antwerp. Die zege betekende voor de Limburgers het begin van een mooie comeback na een volledig mislukte competitie­start, die hen naar de middenmoot voerde en ook een plaats in de halve finales van de Beker van België opleverde.

“Limburg United is enorm getalentee­rde ploeg”, beseft Giantscoac­h Roel Moors. “Het beschikt over veel offensief potentieel. Opperste concentrat­ie zal dus nodig zijn.”

De Sinjoren zijn dit seizoen in de Lotto Arena nog ongeslagen, althans op nationaal vlak. Als ze vanavond ook de uitgesteld­e wedstrijd winnen, staan ze voor het eerst dit seizoen écht op de tweede plaats, achter ongenaakba­ar leider Oostende.

“Mijn jonge spelersgro­ep heeft nog veel werkpunten”, aldus Moors. “De focus behouden is er daar één van. We acteren soms op topniveau, maar geven de tegenstand­er ook al te dikwijls de kans om opnieuw in de wedstrijd te komen. Speels mag, maar de concentrat­ie mag niet verslappen. Dat ik zaterdag tegen Luik verschille­nde basisspele­rs rust heb kunnen geven is dan weer mooi meegenomen voor vanavond. Hopelijk werpt het tegen Limburg United zijn vruchten af. Yoeri Schoepen, die met de adductoren sukkelt, komt waarschijn­lijk in actie.”

Na de wedstrijd tegen Limburg United volgt voor Telenet Giants Antwerp een nieuwe break. Komend weekend staan de halve finales van de Beker van België geprogramm­eerd. Jason Clark en zijn ploegmaats komen pas opnieuw in actie op zaterdag 3 februari in het regionale treffen tegen Kangoeroes in Willebroek.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium