Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Vanaf nu staat alles in het teken van die twee finales”

- HUGO FRET

De spelers van Beerschot Wilrijk bleven zaterdagav­ond met een dubbel gevoel achter na het doelpunten­loos gelijkspel in Roeselare. Ze waren voor meer dan een punt afgezakt naar WestVlaand­eren, maar hielden langs de andere kant wel opnieuw de nul op het bord. De elfde keer dit seizoen, al was het al wel geleden van 1 december tegen … Roeselare dat de mannen van coach Marc Brys geen tegendoelp­unt meer slikten.

In Roeselare deed Brys daarvoor, naast Denis Prychynenk­o, opnieuw ook een beroep op Jan Van den Bergh, die in het hart van de defensie in de plaats kwam van Arjan Swinkels.

“Swinkels had last aan de enkel en liet vorige week enkele trainingen aan zich voorbijgaa­n”, zegt Van den Bergh. “Zelf was ik de laatste weken ook wat op de sukkel. De eerste periode ben ik nog zo goed als zonder kleerscheu­ren doorgekome­n. In de laatste drie matchen van de eerste periode moest ik wel opgelapt worden om te kunnen spelen en kreeg ik ook een verdoving voor mijn knie. Daarna was ik tot aan de winterstop wel een vijftal weken out. Tijdens de winterstag­e kon ik dan goed trainen, maar in de eerste match na Nieuwjaar tegen Lierse slikte ik mijn vijfde gele kaart. Ik was blij dat ik tegen Roeselare opnieuw in de basis stond.”

Stug Roeselare

Al krijgt Van den Bergh volgende week sowieso opnieuw een nieuwe partner naast zich centraal in de verdedigin­g. Dit keer was het Prychynenk­o, die zijn vijfde gele kaart pak- te.

“Gelukkig beschikken we over voldoende kwaliteit binnen onze kern om schorsinge­n en blessures op te vangen. Zo belandt iedereen bij ons ook weleens op de bank. Het is jammer dat deze clean sheet ons niet de zege opleverde. We speelden nochtans heel dominant. We stonden achteraan haast constant man op man op de middellijn te spelen. Roeselare heeft geen kans kunnen creëren, terwijl wij een doelpunt scoorden, dat jammer genoeg onterecht werd afgekeurd. Het was moeilijk spelen tegen een stug Roeselare, dat met vijf man achteraan in de eerste plaats aan verdedigen dacht. Wij misten misschien alleen wat precisie voor doel om ze uit verband te spelen. En als dat dan toch lukte, kon Roeselare nog altijd rekenen op een sterke en attente doelman Biebauw.”

Door het puntenverl­ies mag Beerschot Wilrijk wel meteen een definitief kruis maken over de laatste kansen op de tweede periodetit­el. “Dit puntenverl­ies was minder pijnlijk, omdat onze kansen op de tweede periodetit­el door onze nederlaag tegen Cercle Brugge al een flinke deuk hadden gekregen. Vanaf nu staat alles in functie van de twee finales die ons te wachten staan.”

 ?? FOTO BELGA ?? Jan Van den Bergh (links) houdt Emile Samyn van Roeselare van zich af.
FOTO BELGA Jan Van den Bergh (links) houdt Emile Samyn van Roeselare van zich af.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium