Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een match naar het beeld van ons seizoen: net niet”

Stef Van den Heuvel mag nog eens starten, maar kan nederlaag niet voorkomen

-

Als meest vooruitges­choven aanvaller stond Stef Van den Heuvel zondag nog maar voor de vierde keer dit seizoen aan de aftrap bij Berchem Sport. Net als bij zijn vorige basisplaat­sen kreeg hij de ondankbare taak om in Châtelet vooral achter diepe ballen aan te lopen. “De coach kan op mij rekenen, maar om mijn oude niveau te halen, heb ik meer wedstrijde­n nodig”, zegt Van den Heuvel.

“Nee, ik heb nog niet veel geluk gehad met de wedstrijde­n waarin ik dit seizoen mocht starten”, begint de speler, die vorige zomer overkwam van Cappellen.

“In Geel en Dessel verliezen we ruim en ook thuis tegen Seraing waren we al snel op achtervolg­en aangewezen. Ik wist dat dit ook zo’n match zou worden waarin moest worden gebikkeld en dan komen mijn kwaliteite­n normaal gezien wel naar boven. Maar dan kom je na veertien minuten al met tien man te staan en zakt de moed je echt wel in de schoenen.”

Van den Heuvel vond de rode kaart van Light Nwokoro ook lichtjes onterecht.

“Ik had het gevoel dat hij eerst de bal kon wegtikken”, gaat Van den Heuvel verder. “Maar ja, je weet dat je bij zo’n verplaatsi­ng naar Wallonië niet veel nodig hebt om iets tegen te krijgen. Dan is het zaak om te blijven vechten. Ik denk dat ik wel kan zeggen dat ik heel hard heb gewerkt. In onze situatie heb ik gedaan wat ik kon doen.”

Zelf creëerde Van den Heuvel nog één kans door knap vanuit de draai te schieten, maar de bal hobbelde langs de verkeerde kant van de paal buiten. “Voor het overige was het een wedstrijd naar het beeld van de rest van ons seizoen: iets te vaak net niet. Er was altijd wel een slechte controle of we kapten terug naar achter, waardoor we onze momenten niet konden benutten. Bij ons vallen al die fases op dit moment in ons nadeel. Al mogen we ons bij die tegengoal ook gewoon een gebrek aan maturiteit verwijten.”

In de ploeg knokken

Ook persoonlij­k beleeft Van den Heuvel niet zijn beste seizoen. “Ik wist op voorhand dat het moeilijk zou worden om in deze ploeg aan spelen toe te komen, maar ik heb wel geprobeerd om mij er in te knokken. In de voorbereid­ing lukte dat nog enigszins, maar nadien iets te weinig. Ik haal ook zeker mijn niveau van vroeger nog niet. Daarvoor heb ik meer wedstrijde­n nodig. De coach weet dat hij op mij kan rekenen als het nodig is.”

 ??  ?? Stef Van den Heuvel. Hij komt bij Berchem vooralsnog niet te veel aan spelen toe.
FOTO TOM GOYVAERTS
Stef Van den Heuvel. Hij komt bij Berchem vooralsnog niet te veel aan spelen toe. FOTO TOM GOYVAERTS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium